De Digitale Academie

Webdesign opleidingen & workshops

De Digitale Academie

Deventer, sinds 2008

Cursus Yootheme Zoo

In de cursus Yootheme leert u alles over de Joomla! extensie "Yootheme". Yootheme is een zogenaamde Content Construction Kit (CCK) die twee jaar geleden ontwikkeld werd om betere mogelijkheden te bieden voor de realisatie van diverse typen inhoud. De eerste CCK's werden ontwikkeld voor het CMS systeem Drupal en is door Yootheme als een goed voorbeeld overgenomen voor Joomla!. Inmiddels hebben ze Zoo echter ook geschikt gemaakt voor Wordpress..

Cursus Joomla! Zoekmachine optimalisatie

In de cursus Joomla! Zoekmachineoptimalisatie leert u welke stappen u moet zetten om een website vindbaar te maken door uw klanten. Daarbij is de eerste stap ervoor te zorgen dat uw website gevonden wordt door zoekmachines. Een stelregel hierbij is, dat (organische) zoekmachine optimalisatie slechts deels technisch van aard is. Veel belangrijker is de inhoud van de website. Deze cursus is daarom meer dan een slechts knoppencursus. Wij leren u op juiste wijze om te gaan met de inhoud van uw website. Uiteindelijk  leert u de juiste functionaliteiten in Joomla! installeren. Samenvattend beginnen we de cursusdag met de theorieën rondom zoekmachine optimalisatie. Pas aan het einde van de dag zullen we de technische kant van dit vakgebied belichten.

Cursus Joomla! extensies

In de cursus Joomla! extensies maakt u kennis met een flink aantal interessante uitbreidingen voor Joomla!. We laten componenten de revue passeren die in de gemiddelde website zeer goed van pas komen. Het kan daarbij gaan om componenten (bijv. formulieren, nieuwbrievensystemen, SEO componenten, webshop, evenementen overzicht, kalender, community builder, etc.), modules (voor afbeeldingen, twitter, evenementen, etc.), maar ook om plugins (google maps, search plugins, etc.).