Skip to main content

Cursus creatief

Cursus Photoshop

Door personeel te leren werken met Adobe Photoshop halen bedrijven een stuk flexibiliteit in huis, dat ze normaal gesproken moeten onderbrengen bij een dienstverleners, zoals een reclamebureau of een webdesignbureau. Visuele communicatie is zo belangrijk geworden, dat de omloopsnelheid van communicatie uitingen vaak ook vergroot. In zo'n geval is uitbesteden steeds minder vaak een optie. Kennis in de organisatie halen is in zo'n geval de ideale oplossing

Inleiding

Wat kun je na de opleiding Photoshop

Onderwerpen

Inleiding cursus Photoshop

Voor wie

Voor wie is deze opleiding Photoshop bedoeld?

Data

Alle data cursus Photoshop op een rijtje

Tarieven

Opleidingskosten cursus Photoshop

Cursus photoshop fotobewerking

Op dit moment bieden wij Photoshop in verschillende langere cursussen aan, maar hebben wij ook 2 op zichzelf staande Photoshop cursussen, namelijk de cursus Photoshop Fotobewerking, die wij op deze pagina verder toelichten. Daarnaast vind je elders in deze site meer over de cursus Photoshop voor web.

Duur van de opleiding

U volgt deze opleiding gedurende 1 dag (2 dagdelen). Wij houden in onze planning rekening met de in de regio geldende schoolvakanties.

Momenteel is de workshop niet ingepland. Neem contact op voor meer informatie.

Photoshop Fotobewerking

Tijdens deze Photoshop cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • de interface, vensters en gereedschappen leren kennen;
 • belangrijkste soorten lagen herkennen raster, tekst, vorm;
 • werken met selecties;
 • eenvoudig(e) fotografische aanpassingen (helderheid, kleur, resolutie);
 • opslaan van verschillende bestandsformaten.
 • werken met maskers;
 • aanpassingslagen;
 • meer over laagfuncties;
 • werken met overvloeimodi;
 • complexere selecties te maken;
 • fotobewerkings- retoucheer-en restauratietechnieken;
 • maken van patronen en brushes.

Voor wie is deze opleiding bedoeld ?

Deze opleiding Photoshop is zeer geschikt voor mensen die (nog) geen grafische achtergrond hebben. Wij gaan namelijk uit van een 0-niveau voor wat betreft grafische voorkennis. Het is dus een prima opstap voor personen die graag een carrièreswitch naar het creatieve vak willen maken. Ook is de opleiding zeer geschikt voor (beginnend) fotografen en communicatie- en marketingmedewerkers. Er wordt een basiskennis van het Windows besturingssysteem verondersteld.

De opleiding is een intensieve opleiding, waarin in hoog tempo de mogelijkheden van het programma Adobe Photoshop aan je worden getoond. De opleiding wordt verzorgd gedurende 1 dag (dagopleiding).

Documentatie en begeleiding

Tijdens de opleiding maken wij gebruik van vrij verkrijgbare vakliteratuur. De kosten voor literatuur zijn in de cursusprijs inbegrepen. Ook maken wij tijdens de cursus gebruik van een online platform. Bij aanmelding wordt een account voor je aangemaakt, waarvan je gedurende en na afloop van de cursus gebruik kunt maken om video's en informatie te bekijken. Daarnaast krijg je - indien gewenst - toegang tot onze gesloten facebook groepen, waar je online kunt discussiëren met cursisten en oud-cursisten.

Software

De software die wij gebruiken tijdens de opleiding maakt deel uit van de Adobe Creative Cloud. Het gaat hierbij om een of meerdere van de volgende programma's: Adobe InDesign, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator en Adobe Muse. Deze programma's gebruiken wij voor het ontwerpen van de brochure en het prepareren van beeldmateriaal.

De betreffende software is beschikbaar voor zowel het Microsoft Windows besturingssysteem alsook het Apple MacOS besturingssysteem.

Locatie

De opleiding wordt verzorgd in Deventer. Je kunt de cursusdata op deze website bekijken.

Data

Momenteel is de cursus niet ingepland. Neem contact op voor meer informatie.

De kosten van de opleiding Photoshop fotobewerking

De Cursus Photoshop kost € 449,- excl. BTW

Zijn er aanvullende kosten?

Bij veel opleiders zijn er aanvullende kosten gemoeid bij een opleiding. Bij ons is de prijs echter all-inclusive.
Je betaalt dus geen aanvullende bedragen voor boeken, materialen etc.

Verder is bij de prijs inbegrepen:

 • Studieboek en studiemateriaal
 • Een online discussieplatform om vanuit huis contact te onderhouden met mede-cursisten
 • Indien gewenst krijg je toegang tot onze gesloten facebookgroepen voor cursisten en oud-cursisten

Bij de prijs is niet inbegrepen:

 • Een computer (je dient thuis de beschikking te hebben over een computer, bij ons op de locatie kun je uiteraard een van onze computers gebruiken)
 • Software (op de cursuslocatie is software beschikbaar, maar je dient thuis zelf ook de beschikking te hebben over de (Adobe) software) - Bel ons voor informatie over studentenpakketten op 0570 - 514 899

De belastingdienst en opleidingen

De overheid is gebaat bij goed geschoolde burgers. Om die reden faciliteert de overheid graag het vergroten van kennis in het kader van de beroepsuitvoering. Studiekosten zijn daarom fiscaal aftrekbaar. Meer informatie vind je op: belastingvoordeel.