De Digitale Academie

Webdesign opleidingen & workshops

De Digitale Academie

Deventer, sinds 2008

Cursus webdesign met Wordpress en Joomla! voor beginners

cursus webdesign wordpress joomla

In de cursus webdesign leert u alle facetten van modern webdesign, zoals projectplanning, wireframing, webontwerp, HTML(5), CSS(3) en het gebruik van de populaire CMS systemen Joomla! en Wordpress. Deze cursus is door de digitale academie in het leven geroepen om startende webdesigners de gelegenheid te geven om direct hoger in de markt in te stappen. Waar de meeste opleiders ervoor kiezen een aparte webdesign opleiding aan te bieden, vinden wij het noodzakelijk dat nieuwe webdesigners direct ervaring op doen met Content Management Systemen (CMS). Zonder deze kennis is de drempel voor de arbeidsmarkt toch aanzienlijk groter. Wij hebben ervoor gekozen om de Open Source Content Management Systemen WORDPRESS en Joomla! binnen deze opleiding webdesign in te zetten als leidend platform.

Webdesign workshops voor gevorderden

Cursus Webdesign Workshops Reeks

In de afgelopen 5 jaar is ons gebleken dat er een grote behoefte bestaat bij webdesigners om zich verder te ontwikkelen en met enige regelmaat onbeantwoorde vragen, beantwoord te krijgen. In de afgelopen jaren (2012, 2013, 2014, 2015 en 2016) hebben wij daarom een reeks van webdesign workshops voor gevorderden verzorgd. De reeks blijkt een goede manier voor webdesigners om bij te blijven in hun vakgebied en zal daarom in 2016 opnieuw worden aangeboden.

Cursus vormgeven voor web met Muse, Photoshop & Illustrator

Steeds meer vormgevers voelen de druk van de digitale en online omgeving. Veel klanten maken geen onderscheid tussen vormgeving voor web en vormgeving voor print. Wie een brochure kan ontwerpen, moet ook een website kunnen ontwerpen lijkt het devies.

Los van het feit dat webdesign en print-design twee verschillende terreinen zijn, waarvoor andere kennis vereist is, zullen grafisch vormgevers zich toch steeds meer moeten specialiseren in het vakgebied van webdesign.

Veel vormgevers kunnen de stap naar web redelijk goed maken, maar kunnen of willen vaak niet de technische uitvoering van zo’n website voor hun rekening nemen. Precies voor deze doelgroep hebben wij de nieuwe opleiding vormgeven voor web ontwikkeld.

Cursus Wordpress

Met de cursus Wordpress proberen wij liefhebbers van het steeds populairder wordende CMS systeem Wordpress te voorzien van de juiste kennis. De cursus is zeer geschikt voor zowel contentmanagers, website eigenaren als webdevelopers en programmeurs.

Wordpress is het meest populaire CMS systeem ter wereld en steeds meer websites (inmiddels 11% wereldwijd) maken er gebruik van. Reden genoeg om kennis te maken met dit mooie platform.

Basiscursus Webdesign

De basiscursus webdesign is onderdeel van de cursus webdesign met Joomla! voor beginners. Waar deze laatste cursus 10 weken (of 20 avonden) beslaat, duurt de basiscursus slechts 5 weken (10 avonden). De cursus richt zich op mensen die uitsluitend de basisbeginselen van webdesign willen leren, zonder de verdieping van een CMS systeem.

Cursus HTML5 en CSS3

De ontwikkelingen in de wereld van webdesign staan absoluut niet stil. Zo komen er continu nieuwe website, nieuwe systemen en nieuwe (open source) platforms bij, maar ook software verandert en vernieuwt, net als programmeertalen. Al jaren werken we met XHTML en CSS, zonder dat daar nieuwe ontwikkelingen in zichtbaar waren. Tot voor kort...

Sinds enige tijd is een van de belangrijkste termen in de wereld van webdesign HTML5, als dan niet aangevuld door CSS3. Webontwikkelaars proberen leuke nieuwtjes te laten zien in hun sites, waarbij ze van HTML5 en CSS3 gebruik maken, ondanks het feit dat beide talen nog niet uitontwikkeld zijn. Toch zul je als webdesigner op korte termijn mee moeten gaan in deze ontwikkelingen, anders mis je de boot.

Cursus Webdesign voor mobiele apparaten (iphone/ipad)

De afgelopen jaren hebben we een trend gezien waarbij computer voorzien werden van steeds grotere beeldschermen en daarmee ook steeds hogere beeldschermresoluties. Sinds het gebruik van technieken als UMTS en 3G steeds normaler wordt is echter een spagaat ontstaan. De mobiele apparaten waarmee mensen op internet surfen kennen namelijk een lage resolutie. Hoe moet je daar als webbouwer nu mee omgaan?

In de cursus Webdesign voor mobiele apparaten leer je hoe je een site optimaliseert voor gebruik op mobiele apparaten. Uiteraard houd je er wel rekening mee, dat ook mensen met een reguliere computer je site bezoeken. Je zult dus wisselende layouts moeten creëren.

Webdesign opleidingen van de DDA

Al sinds 2008 verzorgt De Digitale Academie webdesign opleidingen in Deventer. Zowel mensen zonder enige ervaring als mensen met (beperkte) ervaring hebben hun weg gevonden naar een opleiding webdesign die bij hen paste. Met veel van de deelnemers aan een opleiding webdesign onderhouden wij tot op de dag van vandaag veel contact. Hetzij via social media (Facebook), hetzij doordat zij nog steeds regelmatig deelnemen aan onze webdesign workshops. 

Een opleiding webdesign... en dan?

Een opleiding webdesign van DDA is dan ook een opleiding waarin een behoorlijke bagage en begeleiding wordt meegegeven. Deelnemers aan de opleiding webdesign leren in korte tijd de juiste webdesign skills en zijn vervolgens in staat om betaalde opdrachten voor opdrachtgevers uit te voeren. Een opleiding webdesign betaalt zich veelal dus al snel terug.