De Digitale Academie

Basiscursus Webdesign

Opleidingscategorie: Webdesign opleidingen, Joomla cursussen Gebruikte apps: dreamweaverphotoshopxhtml / css

Inleiding

De basiscursus webdesign

In Nederland heeft 60% van de bedrijven de beschikking over een website. En het aantal bedrijven dat haar intrede doet op de digitale snelweg is nog steeds groeiend. Daarnaast groeit bij steeds meer bedrijven het besef, dat een website alleen niet voldoende is. Het medium dient actief ingezet te worden. Hierdoor zijn webdesigners een onmisbare beroepsgroep geworden. Sommige bedrijven kiezen ervoor dit soort werkzaamheden uit te besteden aan bureaus en freelancers, andere bedrijven kiezen ervoor intern een functie te creëren. Hiervoor dient het personeel uiteraard (om)geschoold te worden. De vraag naar webdesigners is dus enorm groeiend.

Wat kunt u straks als webdesigner?

Onze visie op webdesign is er één die uitgaat van een allround persoon. Een webdesigner moet namelijk naar vier belangrijke aspecten van de website kijken:

  • Marketing - wat maken we voor wie en waarom?
  • Inhoud - welke informatie biedt u aan, hoe is de informatie afgestemd op de doelgroepen en hoe wordt de informatie verwerkt door zoekmachines?
  • Vormgeving - een goede grafische interface stuurt de bezoeker en levert uiteindelijk een groter rendement op.
  • Techniek - de technische realisatie moet maken dat de website doet wat de bezoeker verwacht. In deze basiscursus ligt de nadruk op het leren van xHTML en CSS.

De webdesigner, die wij opleiden, wordt door ons geschoold in deze vier disciplines en zal uiteindelijk als goed voorbereide professional de arbeidsmarkt betreden.

Uw kennis van webdesign direct in praktijk

Tijdens deze cursus maakt u gebruik van oefenopdrachten en voert u een allesomvattende praktijkopdracht uit. Dit is een opdracht waarop uw eindbeoordeling wordt gebaseerd en waarin u - veelal voor een daadwerkelijke opdrachtgever - een goed functionerende website ontwikkelt en ontwerpt. De reden dat wij kiezen voor deze praktijkgerichte aanpak is tweeledig:

  1. U doet ervaring op in het werken met een opdrachtgever.
  2. Het eindproduct kan dienen als het eerste product voor portfolio. Iets wat van pas kan komen wanneer u met een potentiële nieuwe opdrachtgever of werkgever spreekt.

Duur van de opleiding

U volgt deze opleiding gedurende 5 dagen (10 dagdelen). Per week is 1 dag (2 dagdelen) ingepland. Wij houden in onze planning rekening met de in de regio geldende schoolvakanties.

 

Inschrijvingsformulier

Vul svp een bedrijfsnaam in
Kies aub een aanspreekvorm
Vul uw voornaam in
Vul uw achternaam in
Vul aub uw adres in
Vul aub uw postcode in
Vul aub uw woonplaats in
Vul aub uw telefoonnummer in
Vul aub uw mobiele telefoonnummer in
Vul aub uw emailadres in

Ongeldige invoer
Vul aub uw vragen en/of opmerkingen in
Vul aub in welke startdatum uw voorkeur heeft.
Ongeldige invoer