Skip to main content

Digitale Academie

Online cursus Joomla!

Je bent als webdesigner al dan niet enige tijd actief in de markt. Waarschijnlijk merk je, net als wij, dat de vraag naar eenvoudig te beheren websites langzaam maar zeker toeneemt. Daarnaast wil je misschien op eenvoudiger wijze uitgebreide functionaliteiten bieden aan je klanten. Joomla! en alle voor Joomla! beschikbare uitbreidingen (Extensions) stellen je in staat om op deze groeiende vraag in te spelen. Inmiddels zijn voor Joomla! namelijk duizenden uitbreidingen beschikbaar. In deze cursus leren wij je, hoe je binnen no-time de vele voordelen van het Joomla! systeem binnen je beroepspraktijk kunt benutten.

Inleiding

Wat kun je na de online cursus Joomla!

Onderwerpen

Inleiding online cursus Joomla!

Voor wie

Voor wie is deze online opleiding Joomla! bedoeld?

Data

Alle data online opleiding Joomla! op een rijtje

Tarieven

Opleidingskosten cursus online Joomla!

De online opleiding Joomla!

Joomla!

Veel webdesigners kiezen voor het gebruik van een CMS, omdat steeds meer van hun klanten min of meer eisen, dat zij zelf hun website kunnen onderhouden. Misschien behoor je ook tot deze groep webdesigners. In dat geval is het Joomla! CMS een ideaal systeem om aan je klanten aan te bieden. Wereldwijd werken namelijk honderdduizenden mensen met dit systeem, vanwege het grote gebruikersgemak.

In deze cursus leren wij je hoe je d.m.v. het inzetten van het Joomla! CMS een meer flexibele, dynamischer en krachtige website kunt ontwikkelen. Een Content Management Systeem is namelijk een systeem waarmee je je opdrachtgever / de klant in staat stelt om op eigen kracht de website te onderhouden. Dit is iets wat steeds vaker een eis is van opdrachtgevers. Bovendien zorgt het ervoor, dat je je kunt focussen op je core-business, namelijk het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

Wat is Joomla?

Joomla! is een Open Source Content Management Systeem, dat wereldwijd door miljoenen ontwikkelaars wordt gebruikt. Het is een systeem dat ideaal is voor enerzijds webdesigners en anderzijds eindgebruikers (je opdrachtgever / klant). De webdesigner mag namelijk zonder daarvoor te hoeven betalen, gebruik maken van een systeem, dat out-of-the-box al heel veel krachtige mogelijkheden heeft. Denk daarbij aan het beheer van inhoud, gebruikers, navigatiemenu's, contactformulieren, mini-enquêtes, rss feeds, zoekfunctionaliteit, etc.

Voor wie is Joomla! geschikt ?

Het Joomla! CMS is uitermate geschikt voor midden- en kleinbedrijf websites. Doordat het systeem echter zeer eenvoudig uitbreidbaar is, kan het door toevoegingen ook zeer goed geschikt gemaakt worden voor grotere organisaties. Dit maakt Joomla! ook meteen een zeer krachtige tool voor webdesigners. Voor hen is namelijk heel veel aanvullende functionaliteit vrij (open source) beschikbaar. Er zijn duizenden uitbreidingen voor Joomla! gemaakt. Daarbij kun je denken aan webwinkels, nieuwsbrievensystemen, reserveringssystemen, fora, zoekmachine-optimalisatie systemen en nog veel meer.

Als klap op de vuurpijl is het Joomla! CMS ook nog eens uitermate gebruiksvriendelijk. Veel bedrijven kiezen voor het systeem, omdat iedere gebruiker na een korte training zonder problemen met Joomla! kan werken.

Wat leren wij je over Joomla?

Van ons leer je de volgende aspecten van het Joomla! CMS kennen:

 • Installatie en configuratie
 • Ontwikkeling en ontwerp van de sitestructuur
 • Invoeren van inhoud in Joomla! (onderhoud van de website)
 • Realisatie van de navigatiestructuur
 • Ontwerpen van de layout voor Joomla! Dit wordt ook wel Template Design genoemd.
 • Uitbreiden van Joomla! door toevoegen van extra functionaliteit (bijvoorbeeld een webwinkel)
 1. Je doet ervaring op in het werken met een opdrachtgever.
 2. Het eindproduct kan dienen als het eerste product voor portfolio. Iets wat van pas kan komen wanneer je met een potentiële nieuwe opdrachtgever of werkgever spreekt. Bekijk wat onze cursisten gemaakt hebben in het cursisten portfolio.

Wat kun je straks als Joomla! webdesigner?

Na afloop van deze cursus kun je:

 • Joomla! installeren en configureren.
 • Een inhoudelijke structuur van Sections, Categories en Articles uitwerken.
 • Een navigatiestructuur uitwerken.
 • Een eigen layout / Joomla! template ontwerpen en ontwikkelen.
 • Joomla! uitbreiden d.m.v. een variatie aan uitbreidingen.

Duur van de opleiding

Je volgt deze opleiding online m.b.v. diverse studiematerialen en een e-learning omgeving. Door zelfstudie maak je jezelf de stof eigen. Je kunt daarnaast vragen stellen via een daarvoor bestemde online vraag/antwoord tool, via onze facebook groepen of per e-mail.

Gedurende een periode van 1 jaar heb je de mogelijkheid de cursus af te ronden. Je bepaalt zelf je studietempo en werkt aan de opdrachten op momenten die je uitkomen.

Onderwerpen

Installatie en configuratie

Voor je aan de slag kunt met het Joomla! CMS, zul je eerst moeten weten waaraan je webserver dient te voldoen, dus hoe je de juiste randvoorwaarden creëert. Daarna ga je Joomla! installeren en configureren, zodat het in basis voldoet aan je wensen. Pas na deze eerste noodzakelijke stappen kun je aan de slag met je Joomla! website.

Content (secties, categorieën en artikelen) en navigatie

Als je installatie en configuratie achter de rug hebt, ga je aan de slag met het uitwerken van de inhoudelijke structuur van je website. Daarbij maakt Joomla! gebruik van Sections, Categories en Articles. Als je eenmaal de inhoudelijke structuur hebt uitgewerkt, kun je een navigatiemenu opzetten. De navigatie is uiteraard het belangrijkste houvast voor de bezoeker en dient dus overzichtelijk en helder te zijn.

Werken met standaard extensions / uitbreidingen

Als je de inhoudelijke structuur hebt uitgewerkt is het tijd om functionaliteiten in te schakelen. Joomla! heeft out-of-the-box al een flink aantal uitbreidingen (extensions) beschikbaar, zoals:

 • Zoekfunctionaliteit
 • Laatste nieuws module
 • Gerelateerde items
 • Polls/mini-enquêtes
 • Contactformulieren
 • Newsfeeds
 • etc.

Ontwerpen van templates

In deze module komt je bestaande kennis van pas. Je gaat namelijk Joomla! templates ontwerpen, maar daarbij is je kennis van HTML en vooral CSS onmisbaar. Wij leren je namelijk de juiste technieken om een template te realiseren, de methodiek van Joomla! styling, het werken met Joomla! template overrides en parameters en het gebruik van countModules. Allemaal termen die je wellicht niet direct iets zeggen, maar die je kunt dromen na afloop van de cursus.

Samenvattend kun je dit verwachten van dit onderdeel:

 • Ontwerpen van de layout voor Joomla! Dit wordt ook wel Template Design genoemd.
 • De methodiek van het stijlen van Joomla! specifieke CSS classes.
 • Gebruik maken van zogenaamde template overrides.
 • Gebruik maken van template condities, zoals countmodules.
 • Flexibele templates bouwen.
 • De mogelijkheden van template parameters.

De kracht van Joomla! - 3rd party Extensions

Het laatste onderdeel van deze cursus is er één waarin wij je de kracht van Joomla! leren kennen. Voor Joomla! zijn namelijk duizenden uitbreidingen beschikbaar, zoals webwinkels, nieuwsbrievensystemen, een makelaarssysteem, zoekmachine-optimalisatiesystemen en nog veel meer. Tijdens dit laatste deel van de cursus maken wij je wegwijs in de wereld van Joomla! extensions en doen je meerdere waardevolle suggesties aan de hand voor het uitbreiden van je website(s) met extra functionaliteit.

Voor wie is deze opleiding bedoeld ?

Voor deze opleiding geldt, dat wij ervan uitgaan, dat je al websites hebt ontwikkeld en daarmee basiskennis heeft van (x)HTML en CSS. Je hoeft geen expert te zijn, maar wel bekend zijn met termen als tags en classes. Heb je hier geen ervaring mee, dan is wellicht de Cursus Joomla voor beginners een optie. Daarnaast veronderstellen wij algemene kennis van computergebruik. Dat houdt in dat wordt verondersteld, dat je vertrouwd bent met Windows, weet hoe je bestanden en mappen beheert op je computer en kunt surfen op Internet.

Documentatie en begeleiding

Tijdens de opleiding maken wij gebruik van vrij verkrijgbare vakliteratuur. De kosten voor literatuur zijn in de cursusprijs inbegrepen. Ook maken wij tijdens de cursus gebruik van een online discussieplatform. Bij aanmelding wordt een account voor je aangemaakt, waarvan je gedurende en na afloop van de cursus gebruik kunt maken om te discussiëren met mede cursisten en docenten. Daarnaast krijg je - indien gewenst - toegang tot onze gesloten facebook groepen, waar je online kunt discussiëren met cursisten en oud-cursisten.

Software

De software die wij gebruiken tijdens de opleiding is deels in Open Source verkrijgbaar en deels commercieel. Het gaat hierbij om de programma's Joomla!, FireFox, Chrome, FileZilla en Adobe Dreamweaver, Adobe Photoshop & Adobe XD. Deze programma's gebruiken wij respectievelijk voor het opzetten van Joomla! en het ontwikkelen van het Joomla! template.

De betreffende software is beschikbaar voor zowel het Microsoft Windows besturingssysteem alsook het Apple OSX besturingssysteem.

De kosten van de online cursus Joomla!

De Cursus Joomla! online kost € 495,- excl. BTW

Zijn er aanvullende kosten?

Bij veel opleiders zijn er aanvullende kosten gemoeid bij een opleiding. Bij ons is de prijs echter all-inclusive.
Je betaalt dus geen aanvullende bedragen voor boeken, materialen etc.

Verder is bij de prijs inbegrepen:

 • Een eigen webaccount, waar je je website kunt ontwikkelen
 • Studieboek en studiemateriaal
 • Een online discussieplatform om vanuit huis contact te onderhouden met mede-cursisten
 • Indien gewenst krijg je toegang tot onze gesloten facebookgroepen voor cursisten en oud-cursisten

Bij de prijs is niet inbegrepen:

 • Een computer (je dient thuis de beschikking te hebben over een computer, bij ons op de locatie kun je uiteraard een van onze computers gebruiken)
 • Software (op de cursuslocatie is software beschikbaar, maar je dient thuis zelf ook de beschikking te hebben over de (Adobe) software) - Bel ons voor informatie over studentenpakketten op 0570 - 514 899

De belastingdienst en opleidingen

De overheid is gebaat bij goed geschoolde burgers. Om die reden faciliteert de overheid graag het vergroten van kennis in het kader van de beroepsuitvoering. Studiekosten zijn daarom fiscaal aftrekbaar. Meer informatie vind je op: belastingvoordeel.

Inschrijven?

Vul hier het formulier in:

Inschrijvingsformulier

Vul svp een bedrijfsnaam in
Kies aub een aanspreekvorm
Vul uw voornaam in
Vul uw achternaam in
Vul aub uw adres in
Vul aub uw postcode in
Vul aub uw woonplaats in
Vul aub uw telefoonnummer in
Vul aub uw mobiele telefoonnummer in
Vul aub uw emailadres in

Ongeldige invoer
Vul aub uw vragen en/of opmerkingen in
Vul aub in welke startdatum uw voorkeur heeft.
Ongeldige invoer

WIJ HEBBEN OPLEIDINGEN VERZORGD VOOR TALLOZE BEDRIJVEN WAARONDER

logo pioneer
logo aviko
logo deventer ziekenhuis
logo rijksoverheid
logo tnt
logo rabobank
logo abn-amro
logo kpn
logo gemeente gorinchem
logo ing
logo gemeente deventer
logo dsm
logo akzo nobel
logo achmea
logo gemeente kampen
logo philips
logo klm
logo shell
logo zon
logo aruba