Skip to main content

De Digitale Academie

Cursus Illustrator

Door personeel te scholen in het gebruik van creatieve Adobe pakketten als Illustrator en daarnaast te scholen op het vlak van grafisch ontwerp, halen bedrijven een enorme hoeveelheid flexibiliteit in huis. De opleiding tot vormgever/illustrator zorgt ervoor dat je de juiste kennis en vaardigheden in huis haalt om deze flexibiliteit te realiseren.

Inleiding

Wat kun je na de opleiding Illustrator

Onderwerpen

Inleiding cursus Illustrator

voor wie

Voor wie is deze opleiding Illustrator bedoeld?

Data

Alle data cursus Illustrator op een rijtje

Tarieven

Opleidingskosten cursus Illustrator

Door cursisten

Eind-opdrachten

De opleiding Illustrator

Door personeel te scholen in het gebruik van creatieve Adobe pakketten als Illustrator en daarnaast te scholen op het vlak van grafisch ontwerp, halen bedrijven een enorme hoeveelheid flexibiliteit in huis. De opleiding tot vormgever/illustrator zorgt ervoor dat je de juiste kennis en vaardigheden in huis haalt om deze flexibiliteit te realiseren.

Je kennis direct in praktijk

Tijdens deze cursus maak je gebruik van oefenopdrachten en voer je een allesomvattende praktijkopdracht uit. Dit is een opdracht waarop je eindbeoordeling wordt gebaseerd en waarin je - veelal voor een daadwerkelijke opdrachtgever - een brochure ontwerpt en ontwikkelt. De reden dat wij kiezen voor deze praktijkgerichte aanpak is tweeledig:

 1. Je doet ervaring op in het werken met een opdrachtgever.
 2. Het eindproduct kan dienen als het eerste product voor je portfolio. Iets wat van pas kan komen wanneer je met een potentiële nieuwe opdrachtgever of werkgever spreekt.

Duur van de cursus

Je volgt deze cursus online m.b.v. diverse studiematerialen en een e-learning omgeving. Door zelfstudie maak je jezelf de stof eigen. Je kunt daarnaast vragen stellen via een daarvoor bestemde online vraag/antwoord tool, via onze facebook groepen of per e-mail.

Gedurende een periode van 1 jaar heb je de mogelijkheid de cursus af te ronden. Je bepaalt zelf je studietempo en werkt aan de opdrachten op momenten die je uitkomen.

Onderwerpen 

Illustrator voor het maken en bewerken van illustraties, logo's en andere vectorbeelden

Ook ga je pakketvaardigheden verwerven.

 • de werkomgeving/interface en vensters leren kennen;
 • het gebruik van stijlen, filters, effecten en symbolen;
 • werken met lagen;
 • werken met tekst;
 • effecten en filters toepassen;
 • 3D illustraties, presentaties, objecten en grafieken maken;
 • exporteren en opslaan;
 • creatie van illustraties en logo's.

Voor wie is deze cursus bedoeld ?

Voor deze cursus geldt, dat wij geen voorkennis op het vlak van grafisch ontwerp veronderstellen. Wij veronderstellen echter wel algemene kennis van computergebruik. Dat houdt in dat wij er tijdens de cursus vanuit gaan, dat je vertrouwd bent met Windows, weet hoe je bestanden en mappen beheert op je computer en kunt surfen op Internet.

De cursus is een online cursus waarbij je zelf je studietempo bepaalt. Gedurende een jaar kun je gebruik maken van de online omgeving en de begeleiding van een docent.

Documentatie en begeleiding

Tijdens de opleiding maken wij gebruik van vrij verkrijgbare vakliteratuur. De kosten voor literatuur zijn in de cursusprijs inbegrepen. Ook maken wij tijdens de cursus gebruik van een online platform. Bij aanmelding wordt een account voor je aangemaakt, waarvan je gedurende en na afloop van de cursus gebruik kunt maken om video's en informatie te bekijken. Daarnaast krijg je - indien gewenst - toegang tot onze gesloten facebook groepen, waar je online kunt discussiëren met cursisten en oud-cursisten.

Software

De software die wij gebruiken tijdens de opleiding maakt deel uit van de Adobe Creative Cloud. Het gaat hierbij om het programma Adobe Adobe Illustrator . Deze programma's gebruiken wij voor het ontwerpen van de brochure en het prepareren van beeldmateriaal.

De betreffende software is beschikbaar voor zowel het Microsoft Windows besturingssysteem alsook het Apple OSX besturingssysteem.

Data 

Dit is een online opleiding. Je kunt op elk gewenst moment starten en bepaalt zelf het tempo waarin je de opleiding doorloopt.

De opleidingskosten

De online cursus Illustrator kost € 599,- excl. BTW

Zijn er aanvullende kosten?

Bij veel opleiders zijn er aanvullende kosten gemoeid bij een opleiding. Bij ons is de prijs echter all-inclusive.
Je betaalt dus geen aanvullende bedragen voor boeken, materialen etc.

Verder is bij de prijs inbegrepen:

 • Studieboek en studiemateriaal
 • Een online platform om vanuit huis de lesoefeningen middels video instructies te herhalen
 • Indien gewenst krijg je toegang tot onze gesloten facebookgroepen voor cursisten en oud-cursisten

Bij de prijs is niet inbegrepen:

 • Een computer
 • Software (je dient zelf de beschikking te hebben over de gebruikte (Adobe) software)

De belastingdienst en opleidingen

De overheid is gebaat bij goed geschoolde burgers. Om die reden faciliteert de overheid graag het vergroten van kennis in het kader van de beroepsuitvoering. Studiekosten zijn daarom fiscaal aftrekbaar. Meer informatie vind je op belastingvoordeel.

Inschrijven?

Momenteel zijn de inschrijvingen voor deze cursus helaas gesloten.

WIJ HEBBEN OPLEIDINGEN VERZORGD VOOR TALLOZE BEDRIJVEN WAARONDER

logo pioneer
logo aviko
logo deventer ziekenhuis
logo rijksoverheid
logo tnt
logo rabobank
logo abn-amro
logo kpn
logo gemeente gorinchem
logo ing
logo gemeente deventer
logo dsm
logo akzo nobel
logo achmea
logo gemeente kampen
logo philips
logo klm
logo shell
logo zon
logo aruba