Skip to main content

Digitale Academie

Cursus vormgeven voor web

Steeds meer vormgevers voelen de druk van de digitale en online omgeving. Veel klanten maken geen onderscheid tussen vormgeving voor web en vormgeving voor print. Wie een brochure kan ontwerpen, moet ook een website kunnen ontwerpen lijkt het devies.
Los van het feit dat webdesign en print-design twee verschillende terreinen zijn, waarvoor andere kennis vereist is, zullen grafisch vormgevers zich toch steeds meer moeten specialiseren in het vakgebied van webdesign.
Veel vormgevers kunnen de stap naar web redelijk goed maken, maar kunnen of willen vaak niet de technische uitvoering van zo’n website voor hun rekening nemen. Precies voor deze doelgroep hebben wij de nieuwe opleiding vormgeven voor web ontwikkeld.

Inleiding

Wat kunt u na de opleiding Vormgeven voor Web

Onderwerpen

Inleiding cursus Vormgeven voor Web

Voor wie

Voor wie is deze cursus Vormgeven voor Web bedoeld?

Data

Alle data cursus Vormgeven voor Web op een rijtje

Tarieven

Opleidingskosten cursus Vormgeven voor Web

Door cursisten

eind-opdrachten

De cursus vormgeven voor web met muse, photoshop, illustrator

Wat leren wij u over Webdesign?

Een webdesigner is verantwoordelijk voor zowel de vormgeving als de bouw van een website. Maar ook de inhoud is sterk van belang. De opleiding behandelt al deze aspecten, zoals:

  • Marketing
  • Inhoud
  • Vormgeving en techniek (middels Adobe XD)

 Duur van de opleiding

U volgt deze opleiding gedurende 3 dagen (6 dagdelen). Wij houden in onze planning rekening met de in de regio geldende schoolvakanties.

Onderwerpen 

Marketing & Inhoud

De stappen die u in het voortraject naar de vormgeving van een website zet, zijn cruciaal. Het maken van bijvoorbeeld een functioneel model en goede wireframes zijn erg belangrijk. 

Vormgeving & techniek

Steeds meer richt ook Adobe zich met haar pakketten op vormgeving voor web. De meest belangrijke tools die ze daarvoor ontwikkeld hebben zijn Adobe Photoshop en in steeds grotere mate Adobe Illustrator. Maar enige tijd geleden is Adobe begonnen met de ontwikkeling van een nieuw pareltje, namelijk Adobe XD.

Voor wie is deze opleiding bedoeld ?

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Voor deze opleiding is beperkte voorkennis vereist van Adobe Photoshop en Illustrator. Neemt u s.v.p. contact met ons op 0570 514 899 om uw voorkennis door te spreken. Wel verwachten wij dat u ervaring heeft met het werken op de computer (PC of Mac) en dat u geregeld gebruik maakt van het Internet. In onze cursussen wordt gewerkt met Windows computers. Mocht u een Mac gebruiker zijn en van uw eigen Apple laptop gebruik willen maken tijdens de cursus, dan is dit uiteraard mogelijk. Op verzoek is eventueel een Mac voor u plaatsbaar.

Documentatie en begeleiding

Tijdens de opleiding maken wij gebruik van vrij verkrijgbare vakliteratuur. De kosten voor literatuur zijn in de cursusprijs inbegrepen.

Ook maken wij tijdens de cursus gebruik van een online discussieplatform. Bij aanmelding wordt voor u een account aangemaakt, waarvan u gedurende en na afloop van de cursus gebruik kunt maken om te discussiëren met mede cursisten en docenten. Daarnaast krijgt u - indien gewenst - toegang tot onze gesloten facebook groepen, waar u online kunt discussiëren met cursisten en oud-cursisten.

Software

De software die wij gebruiken tijdens de opleiding maakt deel uit van de Adobe Creative Cloud. Het gaat hierbij om een of meerdere van de volgende programma's: Adobe InDesign, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Acrobat DC en Adobe XD. Deze programma's gebruiken wij voor het ontwerpen van de brochure en het prepareren van beeldmateriaal.

De betreffende software is beschikbaar voor zowel het Microsoft Windows besturingssysteem alsook het Apple OSX besturingssysteem.

Locatie*

De opleiding wordt verzorgd in Deventer. U kunt de cursusdata op deze website bekijken.

* Indien u een online cursus volgt is locatie niet relevant, u volgt deze cursus vanuit huis

De kosten van de opleiding vormgeving voor web

De Cursus vormgeven voor web kost € 949,- excl. BTW.

Zijn er aanvullende kosten?

Bij veel opleiders zijn er aanvullende kosten gemoeid bij een opleiding. Bij ons is de prijs echter all-inclusive. U betaalt dus geen aanvullende bedragen voor boeken, materialen etc.

Verder is bij de prijs inbegrepen:

  • Studieboek en studiemateriaal
  • Een online discussieplatform om vanuit huis contact te onderhouden met mede-cursisten
  • Indien gewenst krijgt u toegang tot onze gesloten facebookgroepen voor cursisten en oud-cursisten

Bij de prijs is niet inbegrepen:

  • Een computer (u dient thuis de beschikking te hebben over een computer, bij ons op de locatie kunt u uiteraard een van onze computers gebruiken)
  • Software (op de cursuslocatie is software beschikbaar, maar u dient thuis zelf ook de beschikking te hebben over de (Adobe) software) - Bel ons voor informatie over studentenpakketten op 0570 - 514 899

De belastingdienst en opleidingen

De overheid is gebaat bij goed geschoolde burgers. Om die reden faciliteert de overheid graag het vergroten van kennis in het kader van de beroepsuitvoering. Studiekosten zijn daarom fiscaal aftrekbaar. Meer informatie vindt u op: belastingvoordeel.

Data 

Momenteel is deze cursus niet ingepland. Neem s.v.p. contact op voor de mogelijkheden: 0570 - 514 899

Inschrijven?

Vul hier het formulier in:

Inschrijvingsformulier

Vul svp een bedrijfsnaam in
Kies aub een aanspreekvorm
Vul uw voornaam in
Vul uw achternaam in
Vul aub uw adres in
Vul aub uw postcode in
Vul aub uw woonplaats in
Vul aub uw telefoonnummer in
Vul aub uw mobiele telefoonnummer in
Vul aub uw emailadres in

Ongeldige invoer
Vul aub uw vragen en/of opmerkingen in
Vul aub in welke startdatum uw voorkeur heeft.
Ongeldige invoer

We trainden medewerkers van o.a.