Skip to main content

De Digitale Academie

Cursus Photoshop voor Web

Webontwikkelaars zijn vaak heel goed in staat om complexe processen te vertalen naar een technisch goed werkende website. Vaak wordt daarbij echter de vorm en daarmee de gebruiksvriendelijkheid van de site of het systeem vergeten. Een goede en gebruiksvriendelijke User Interface is noodzakelijk voor een prettige bezoekerservaring. Photoshop is een pakket waarmee zo'n prettige interface ontworpen kan worden. Deze cursus is er specifiek op gericht om webontwikkelaars te leren hoe zij (grafisch) goede webontwerpen kunnen maken.

Inleiding

Wat kun je na de opleiding Photoshop voor Web

Onderwerpen

Inleiding cursus Photoshop voor Web

Voor wie

Voor wie is deze cursus Photoshop voor Web bedoeld?

Data

Alle data cursus Photoshop voor Web op een rijtje

Tarieven

Opleidingskosten cursus Photoshop voor Web

De opleiding Photoshop voor web

Wat kun je na deze opleiding Photoshop voor webontwikkelaars?

Tijdens de cursus Photoshop voor webontwikkelaars zijn de volgende zaken elementair:

 • Technische kennis- welke technische termen zijn van belang bij het realiseren van een goed product?
 • Pakketkennis - hoe gebruik ik o.a. lagen, filters, overvloeimodi, aanpassingslagen etc.?
 • Productrealisatie - hoe maak ik verschillende communicatiemiddelen?
 • User interface design - hoe maak ik een goede gebruikersinterface? Regels voor goed webontwerp

Duur van de opleiding

Je volgt deze workshop gedurende één dag (2 dagdelen).
Momenteel is de workshop niet ingepland. Neem contact op voor meer informatie.

Onderwerpen 

Inleiding Grafisch ontwerp

In deze opleiding leer je de theorieën rondom grafisch ontwerp, vormgeving, kleurgebruik en typografie. De kennis die je in deze cursus opdoet omtrent de principes van goed grafisch ontwerp, kun je later in de praktijk brengen bij de opdracht voor je opdrachtgever. Ook ga je in deze cursus aan de slag met het maken van een Moodboard.

Photoshop voor het web

In deze lessen leer je de volgende zaken:

 • hoe maak ik een goed webontwerp (theorie rondom het realiseren van goede interactieve designs)?
 • werken met lagen en het gebruiken van laageffecten;
 • diverse technieken en functies:
  • teksteffecten;
  • knoppen maken;
  • achtergonden;
  • illustraties;
  • opslaan voor web;
  • gradients.
 • bestanden opslaan voor het web;
 • slicen/opsnijden van ontwerpen;

Voor wie is deze opleiding bedoeld ?

Deze opleiding Photoshop voor webdesigners is zeer geschikt voor mensen met een technische achtergrond, die graag meer grafische kennis en vaardigheden willen opdoen. In deze opleiding staat namelijk enerzijds het leren werken met Photoshop centraal en anderzijds het ontwerpen van website-interfaces. De web interface is namelijk voor een internetgebruiker, wat het knoppenpaneel is voor een liftgebruiker. Zonder overzichtelijk paneel, waarvan de knoppen duidelijk en vanzelfsprekend zijn, komt de gebruiker nergens.

Voor wat betreft Photoshop beginnen wij echter wel degelijk op het 0-niveau en veronderstellen wij geen grafische voorkennis. Het is dus ook een prima opstap voor personen die graag een carrièreswitch naar het creatieve vak willen maken. Daarnaast is de opleiding zeer geschikt voor (beginnend) fotografen en communicatie- en marketingmedewerkers. Er wordt een basiskennis van het Windows besturingssysteem verondersteld.

De opleiding is een intensieve opleiding, waarin in hoog tempo de webdesign mogelijkheden van het programma Adobe Photoshop aan je worden getoond. De opleiding wordt verzorgd gedurende 1 dag (dagopleiding).

Noodzakelijke voorkennis

Indien je deze cursus wilt volgen, is het van belang, dat je al beschikt over basiskennis van Photoshop. Mocht dit nog niet het geval zijn, dan kun je eerst onze cursus Photoshop voor Fotobewerking volgen.

Documentatie en begeleiding

Tijdens de opleiding maken wij gebruik van vrij verkrijgbare vakliteratuur. De kosten voor literatuur zijn in de cursusprijs inbegrepen. Ook maken wij tijdens de cursus gebruik van een online platform. Bij aanmelding wordt een account voor je aangemaakt, waarvan je gedurende en na afloop van de cursus gebruik kunt maken om video's en informatie te bekijken. Daarnaast krijg je - indien gewenst - toegang tot onze gesloten facebook groepen, waar je online kunt discussiëren met cursisten en oud-cursisten.

Software

De software die wij gebruiken tijdens de opleiding maakt deel uit van de Adobe Creative Cloud. Het gaat hierbij om een of meerdere van de volgende programma's: Adobe InDesign, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Acrobat DC en Adobe XD. Deze programma's gebruiken wij voor het ontwerpen van de brochure en het prepareren van beeldmateriaal.

De betreffende software is beschikbaar voor zowel het Microsoft Windows besturingssysteem alsook het Apple MacOS besturingssysteem.

Locatie

De opleiding wordt verzorgd in Deventer. Je kunt de cursusdata op deze website bekijken.

Data 

Momenteel zijn er op onderstaande data Photoshop cursussen ingepland.

De kosten van de cursus Photoshop voor web

De Cursus Photoshop voor web kost € 449,- excl. BTW

Zijn er aanvullende kosten?

Bij veel opleiders zijn er aanvullende kosten gemoeid bij een opleiding. Bij ons is de prijs echter all-inclusive.
Je betaalt dus geen aanvullende bedragen voor boeken, materialen etc.

Verder is bij de prijs inbegrepen:

 • Studieboek en studiemateriaal
 • Een online discussieplatform om vanuit huis contact te onderhouden met mede-cursisten
 • Indien gewenst krijg je toegang tot onze gesloten facebookgroepen voor cursisten en oud-cursisten

Bij de prijs is niet inbegrepen:

 • Een computer (je dient thuis de beschikking te hebben over een computer, bij ons op de locatie kun je uiteraard een van onze computers gebruiken)
 • Software (op de cursuslocatie is software beschikbaar, maar je moet thuis zelf ook de beschikking te hebben over de (Adobe) software) - Bel ons voor informatie over studentenpakketten op 0570 - 514 899

De belastingdienst en opleidingen

De overheid is gebaat bij goed geschoolde burgers. Om die reden faciliteert de overheid graag het vergroten van kennis in het kader van de beroepsuitvoering. Studiekosten zijn daarom fiscaal aftrekbaar. Meer informatie vind je op: belastingvoordeel.