Skip to main content

De Digitale Academie

Online Cursus Indesign

Door personeel te scholen in het gebruik van creatieve Adobe pakketten als InDesign, Photoshop en Illustrator en daarnaast te scholen op het vlak van grafisch ontwerp, halen bedrijven een enorme hoeveelheid flexibiliteit in huis. De opleiding tot Creatief DTP'er zorgt ervoor dat je de juiste kennis en vaardigheden in huis haalt om deze flexibiliteit te realiseren.

Inleiding

Wat kun je na de Online cursus InDesign online

Onderwerpen

Inleiding Online cursus InDesign

Voor wie

Is deze Online cursus InDesign bedoeld?

Data

Alle data Online cursus InDesign op een rijtje

Tarieven

Opleidingskosten Online cursus InDesign

Door cursisten

Eind-opdrachten

De online opleiding DTP met InDesign

Wat kun je straks als Creatief DTP'er?

Onze visie op Creatief DTP is er één die uitgaat van een allround persoon. Voor de Creatief DTP'er die wij opleiden zijn uiteindelijk de volgende zaken elementair:

 • Grafisch ontwerp - hoe maak ik een product dat aansluit bij de wensen van de klant, zijn doelgroep, de sfeer van het merk en product?
 • Technische kennis- welke technische termen zijn van belang bij het realiseren van een goed product?
 • Pakketkennis - voor welke handelingen gebruik je Photoshop, voor welke Illustrator en voor welke InDesign en hoe zet je de programma's naar je hand?
 • Opdrachtnemerschap - hoe ga je om met de opdrachtgever en hoe realiseer je een product dat past bij de opdrachtgever en zijn/haar doelgroep(en)?

De Creatief DTP'er die wij opleiden, wordt door ons geschoold op deze vier basisprincipes en zal uiteindelijk als goed voorbereide professional de arbeidsmarkt betreden.

 

Je kennis direct in praktijk

Tijdens deze cursus maak je gebruik van oefenopdrachten en voer je een allesomvattende praktijkopdracht uit. Dit is een opdracht waarop je eindbeoordeling wordt gebaseerd en waarin je - veelal voor een daadwerkelijke opdrachtgever - een brochure ontwerpt en ontwikkelt. De reden dat wij kiezen voor deze praktijkgerichte aanpak is tweeledig:

 1. Je doet ervaring op in het werken met een opdrachtgever.
 2. Het eindproduct kan dienen als het eerste product voor je portfolio. Iets wat van pas kan komen wanneer je met een potentiële nieuwe opdrachtgever of werkgever spreekt.

Duur van de opleiding

Je volgt deze opleiding online m.b.v. diverse studiematerialen en een e-learning omgeving. Door zelfstudie maak je jezelf de stof eigen. Je kunt daarnaast vragen stellen via een daarvoor bestemde online vraag/antwoord tool, via onze facebook groepen of per e-mail.

Gedurende een periode van 1 jaar heb je de mogelijkheid de cursus af te ronden. Je bepaalt zelf je studietempo en werkt aan de opdrachten op momenten die je uitkomen.

Onderwerpen 

Inleiding Grafisch ontwerp

In deze opleiding leer je de theorieën rondom grafisch ontwerp, vormgeving, kleurgebruik en typografie. De kennis die je in deze cursus opdoet omtrent de principes van goed grafisch ontwerp, kun je later in de praktijk brengen bij de opdracht voor je opdrachtgever.

InDesign voor opmaak van document

In deze lessen leer je hoe je in InDesign documenten van meerdere pagina's opmaakt en hoe je InDesign naar je hand kunt zetten. Belangrijke onderwerpen in deze lessen:

 • de werkomgeving/interface en vensters leren kennen;
 • stramienpagina's en sjablonen;
 • het gebruik van stijlen (alineastijlen, tekenstijlen, objectstijlen en tabelstijlen);
 • werken met lagen;
 • glyphs gebruiken;
 • effecten toepassen;
 • exporteren en opslaan;
 • tekst en beeld importeren.

Photoshop voor correctie en aanpassing van fotomaterialen

Ter ondersteuning van je DTP werkzaamheden in InDesign, zul je basishandelingen in Photoshop moeten kunnen verrichten, zoals:

 • eenvoudige reparaties;
 • aanpassen (kleur)contrasten;
 • foto aanpassingen;
 • kleurmodi instellen;

Illustrator voor bewerking van illustraties, logo's en andere vectorbeelden

Ook zul je in Illustrator handelingen moeten verrichten. Het kan namelijk voorkomen, dat je voor je DTP werkzaamheden een logo "uit elkaar moet trekken". Om dat te kunnen doen moet je kennis en begrip hebben van basishandelingen in Illustrator. Daar gaan we in deze lessen naar kijken.

Eindopdracht

Net als bij de meeste andere opleidingen van De Digitale Academie werken we ook in deze cursus DTP met een praktijkopdracht. Zo zul je voor een opdrachtgever een omvangrijk document (bijvoorbeeld een boekwerk, catalogus, brochure, folder of jaarverslag) moeten maken. Hierop word je aan het einde van de opleiding DTP beoordeeld.

Voor wie is deze opleiding bedoeld ?

Deze online cursus Creatief DTP met InDesign, Photoshop en Illustrator is zeer geschikt voor mensen die (nog) geen grafische achtergrond hebben. Wij gaan namelijk uit van een 0-niveau voor wat betreft grafische voorkennis. Het is dus een prima opstap voor personen die graag een carrièreswitch naar het creatieve vak willen maken.

Documentatie en begeleiding

Tijdens de opleiding maken wij gebruik van vrij verkrijgbare vakliteratuur. De kosten voor literatuur zijn in de cursusprijs inbegrepen. Ook maken wij tijdens de cursus gebruik van een online platform. Bij aanmelding wordt een account voor je aangemaakt, waarvan je gedurende en na afloop van de cursus gebruik kunt maken om video's en informatie te bekijken. Daarnaast krijg je - indien gewenst - toegang tot onze gesloten facebook groepen, waar je online kunt discussiëren met cursisten en oud-cursisten.

Software

De software die wij gebruiken tijdens de opleiding maakt deel uit van de Adobe Creative Cloud. Het gaat hierbij om de programma's Adobe InDesign, Adobe Photoshop en Adobe Illustrator. Deze programma's gebruiken wij voor het ontwerpen van de brochure en het prepareren van beeldmateriaal.

De betreffende software is beschikbaar voor zowel het Microsoft Windows besturingssysteem alsook het Apple OSX besturingssysteem.

Data 

Dit is een online opleiding. Je kunt op elk gewenst moment starten en bepaalt zelf het tempo waarin je de opleiding doorloopt.

De kosten van de online cursus indesign

De online cursus creatief DTP met InDesign kost € 549,- excl. BTW

Zijn er aanvullende kosten?

Bij veel opleiders zijn er aanvullende kosten gemoeid bij een opleiding. Bij ons is de prijs echter all-inclusive.
Je betaalt dus geen aanvullende bedragen voor boeken, materialen etc.

Verder is bij de prijs inbegrepen:

 • Studieboek en studiemateriaal
 • Een online platform om vanuit huis de lesoefeningen middels video instructies te herhalen
 • Indien gewenst krijg je toegang tot onze gesloten facebookgroepen voor cursisten en oud-cursisten

Bij de prijs is niet inbegrepen:

 • Een computer
 • Software (je dient zelf de beschikking te hebben over de gebruikte (Adobe) softtware)

De belastingdienst en opleidingen

De overheid is gebaat bij goed geschoolde burgers. Om die reden faciliteert de overheid graag het vergroten van kennis in het kader van de beroepsuitvoering. Studiekosten zijn daarom fiscaal aftrekbaar. Meer informatie vind je op belastingvoordeel.

Inschrijven?

Momenteel zijn de inschrijvingen voor deze cursus helaas gesloten.

We trainden medewerkers van o.a.

WIJ HEBBEN OPLEIDINGEN VERZORGD VOOR TALLOZE BEDRIJVEN WAARONDER

logo pioneer
logo aviko
logo deventer ziekenhuis
logo rijksoverheid
logo tnt
logo rabobank
logo abn-amro
logo kpn
logo gemeente gorinchem
logo ing
logo gemeente deventer
logo dsm
logo akzo nobel
logo achmea
logo gemeente kampen
logo philips
logo klm
logo shell
logo zon
logo aruba