De Digitale Academie

Grafische & Webdesign opleidingen

De Digitale Academie

Deventer, sinds 2008

Vervolgcursus grafisch ontwerp - huisstijlontwerp en webdesign

Opleidingscategorie: Grafische cursussen Gebruikte apps: creative suiteillustratorindesignphotoshopmuse

Inleiding

De vervolgopleiding grafisch ontwerp (huisstijlontwerp & webdesign)

Door personeel te scholen in het gebruik van creatieve Adobe pakketten als InDesign, Photoshop en Illustrator en daarnaast te scholen op het vlak van grafisch ontwerp en webdesign, halen bedrijven een enorme hoeveelheid flexibiliteit in huis. De opleiding tot Vormgever zorgt ervoor dat u de juiste kennis en vaardigheden in huis haalt om deze flexibiliteit te realiseren.

Indien u nog geen vooropleiding heeft gevolgd, dan kunt u kiezen voor onze opleiding Creatief DTP. Indien u deze vooropleiding al wel heeft gevolgd, dan kunt u kiezen voor deze opleiding grafisch ontwerp (huisstijl ontwerp & webdesign). In plaats van deze 2 trajecten separaat te volgen kunt u echter ook direct inschrijven voor onze opleiding Vormgeven met Creative Cloud.

Wat kunt u straks als Vormgever?

Onze visie op vormgeving is er één die uitgaat van een allround persoon. Voor de Vormgever die wij opleiden zijn uiteindelijk de volgende zaken elementair:

  • Grafisch ontwerp - hoe maak ik een product dat aansluit bij de wensen van de klant, zijn doelgroep, de sfeer van het merk en product?
  • Technische kennis- welke technische termen zijn van belang bij het realiseren van een goed product?
  • Pakketkennis - voor welke handelingen gebruikt u Photoshop, voor welke Illustrator en voor welke InDesign en hoe zet u de programma's naar uw hand? U leert alledrie de pakketten tot in detail kennen en leert hoe u uw ideeën en concepten zo goed mogelijk digitaal visualiseert in deze pakketten.
  • Opdrachtnemerschap - hoe gaat u om met de opdrachtgever en hoe realiseert u een product dat past bij de opdrachtgever en zijn/haar doelgroep(en)?

De vormgever die wij opleiden, wordt door ons geschoold op deze vier basisprincipes en zal uiteindelijk als goed voorbereide professional de arbeidsmarkt betreden.

Uw kennis direct in praktijk

Tijdens deze cursus maakt u gebruik van oefenopdrachten en voert u een aantal allesomvattende praktijkopdrachten uit. Dit is een opdracht waarop uw eindbeoordeling wordt gebaseerd en waarin u - veelal voor een daadwerkelijke opdrachtgever - een combinatie van visuele producten ontwikkelt en ontwerpt, zoals bijvoorbeeld:

  • Een huisstijl (o.a. logo) en huisstijlmiddelen (bijv. briefpapier, enveloppen, visitekaartjes, etc.)
  • Een boekwerk, catalogus, brochure, folder of jaarverslag
  • Promotiematerialen (bijv. flyers, posters, affiches, etc.).
  • Een werkende website

De reden dat wij kiezen voor deze praktijkgerichte aanpak is tweeledig:

  1. U doet ervaring op in het werken met een opdrachtgever.
  2. De eindproducten kunnen dienen als de eerste producten voor het portfolio. Iets wat van pas kan komen wanneer u met een potentiële nieuwe opdrachtgever of werkgever spreekt.

Duur van de opleiding

U volgt deze vervolgopleiding grafisch ontwerp gedurende 7 dagen (14 dagdelen). Per week is 1 dag (2 dagdelen) ingepland. Wij houden in onze planning rekening met de in de regio geldende schoolvakanties.

 

Inschrijvingsformulier

Vul svp een bedrijfsnaam in
Kies aub een aanspreekvorm
Vul uw voornaam in
Vul uw achternaam in
Vul aub uw adres in
Vul aub uw postcode in
Vul aub uw woonplaats in
Vul aub uw telefoonnummer in
Vul aub uw mobiele telefoonnummer in
Vul aub uw emailadres in

Ongeldige invoer
Vul aub uw vragen en/of opmerkingen in
Vul aub in welke startdatum uw voorkeur heeft.
Ongeldige invoer