De Digitale Academie

Grafische opleidingen & workshops

De Digitale Academie

Deventer, sinds 2008

Cursus Creatief DTP met InDesign, Photoshop en Illustrator

Cursus DTP

Communicatie wordt in de hedendaagse wereld steeds belangrijker voor bedrijven. In het geweld van informatiemiddelen willen bedrijven eruit springen. Dat kan door goede visuele communicatie. De omloopsnelheid wordt daarbij ook steeds groter. Daarom is het voor veel bedrijven storend om deze taken continu bij een marketing-, communicatie- of reclamebureau neer te leggen. Zij willen sneller kunnen handelen en minder afhankelijk zijn van derden. Onze opleiding DTP kan hierbij helpen.

Cursus vormgeven met Adobe Creative Cloud

Cursus Vormgeven met Creative Cloud

Vormgeving neemt in de huidige maatschappij een belangrijke plaats in. Traditioneel nemen vormgevers en veelal reclamebureaus de uitvoering van deze vormgeving voor hun rekening. Steeds meer bedrijven kiezen er echter voor om communicatie en daarmee vaak ook visuele communicatie en materialisatie, voor eigen rekening te nemen. Zij nemen vormgevers in dienst of herscholen eigen personeel (veelal marketing- en communicatiemedewerkers).

Deze scholing heeft veelal betrekking op grafische opleidingen en training in het gebruik van de softwarepakketten van Adobe, zoals Photoshop, Illustrator en InDesign. De Digitale Academie biedt deze bedrijven nu een totaaloplossing. De opleiding vormgeven met Adobe Creative Cloud biedt deelnemers een opleiding waarin zij kennis en theorieën opdoen omtrent grafisch ontwerp en daarnaast vaardigheden verwerven op het vlak van softwarepakket kennis.

Vervolgcursus grafisch ontwerp - huisstijlontwerp en webdesign

vervolg grafisch ontwerp 2017

Vormgeving neemt in de huidige maatschappij een belangrijke plaats in. Traditioneel nemen vormgevers en veelal reclamebureaus de uitvoering van deze vormgeving voor hun rekening. Steeds meer bedrijven kiezen er echter voor om communicatie en daarmee vaak ook visuele communicatie en materialisatie, voor eigen rekening te nemen. Zij nemen vormgevers in dienst of herscholen eigen personeel (veelal marketing- en communicatiemedewerkers).

Deze scholing heeft veelal betrekking op grafische opleidingen en training in het gebruik van de softwarepakketten van Adobe, zoals Photoshop, Illustrator, InDesign en Adobe XD. De Digitale Academie biedt deze bedrijven nu een totaaloplossing. De opleiding vormgeven met Adobe Creative Cloud biedt deelnemers een opleiding waarin zij kennis en theorieën opdoen omtrent grafisch ontwerp en daarnaast vaardigheden verwerven op het vlak van softwarepakket kennis. Het traject bestaat uit twee delen. Het eerste deel beslaat 9 weken waarin de basisbeginselen van Grafisch ontwerp & DTP worden aangedragen. Het tweede deel beslaat 7 weken, waarin verdieping wordt verschaft en men leert een complete huisstijl te ontwerpen met als klap op de vuurpijl een compleet werkende website gemaakt met Adobe XD.

Cursus InDesign online

Communicatie wordt in de hedendaagse wereld steeds belangrijker voor bedrijven. In het geweld van informatiemiddelen willen bedrijven eruit springen. Dat kan door goede visuele communicatie. De omloopsnelheid wordt daarbij ook steeds groter. Daarom is het voor veel bedrijven storend om deze taken continu bij een marketing-, communicatie- of reclamebureau neer te leggen. Zij willen sneller kunnen handelen en minder afhankelijk zijn van derden.

Cursus Photoshop voor fotobewerking

Photoshop is een belangrijk softwarepakket, dat in steeds meer organisaties gemeengoed begint te worden. Het pakket is te gebruiken voor fotobewerkingen, manipulaties en grafische ontwerpen. Fotografen, grafisch vormgevers, dtp'ers, webdesigners, webredacteuren en nog veel meer verschillende beroepsgroepen maken tegenwoordig gebruik van Photoshop.

Cursus Photoshop voor web

Veel webontwikkelaars zijn vaak goed in het opzetten en bouwen van een website, maar ondervinden regelmatig problemen met het creëren van een goede layout voor hun websites. En dat terwijl voor de bezoeker het grafisch ontwerp van een website vaak doorslaggevend is voor de gebruiksvriendelijkheid van een site. Speciaal voor deze webontwikkelaars hebben wij een Cursus Photoshop voor webontwikkelaars in het leven geroepen, waarin het ontwerp en de realisatie van goede webontwerpen centraal staan.

Photoshop online cursus

Voor diverse branches is het programma Adobe Photoshop inmiddels een haast onmisbaar pakket geworden. Het is in steeds meer organisaties gemeengoed geworden. Het pakket is te gebruiken voor fotobewerkingen, manipulaties en grafische ontwerpen. Fotografen, grafisch vormgevers, dtp'ers, webdesigners, webredacteuren en nog veel meer verschillende beroepsgroepen maken tegenwoordig gebruik van Photoshop.

Cursus vormgeven met Illustrator

Veel mensen bedenken vroeg of laat, dat zij graag een creatieve opleiding willen doen. Voor veel mensen is het creatieve vak namelijk het ideale vak. In zo'n geval is Illustrator vaak een software pakket waarmee velen van hen gaan werken. Illustrator is namelijk hét illustratiepakket voor de professionele markt. Elke vormgever ontkomt niet aan kennis van Adobe Illustrator.

In deze cursus leren wij u alle ins- en outs van dit prachtige softwarepakket.

Grafische workshops voor gevorderden

Al enkele jaren verzorgen we workshops voor webdesigners, maar ook bij grafisch ontwerpers en DTP'ers is er behoefte aan verdere professionele ontwikkeling. Al sinds 2012 hebben wij voor webdesigners gevorderden workshops en ook hebben wij al eerder workshops voor grafisch professionals verzorgd en de roep om soortgelijke workshops voor grafisch ontwerpers wordt ook steeds groter. Om die reden starten wij in 2018 opnieuw met een reeks workshops speciaal voor deze doelgroep.

Grafische opleidingen van DE DDA

Al sinds 2008 verzorgt De Digitale Academie grafische opleidingen in Deventer. Zowel mensen zonder enige ervaring als mensen met (beperkte) ervaring hebben hun weg gevonden naar een opleiding DTP of opleiding vormgeving die bij hen paste. Met veel van de deelnemers aan een opleiding DTP en de opleiding vormgeving onderhouden wij tot op de dag van vandaag veel contact. Hetzij via social media (Facebook), hetzij via andere kanalen of in onze grafische workshops. 

Een opleiding DTP of een opleiding vormgeving... en dan?

Een opleiding DTP & Vormgeving van DDA is dan ook een opleiding waarin een behoorlijke bagage en begeleiding wordt meegegeven. Deelnemers aan de opleiding DTP of de opleiding vormgeving leren in korte tijd de juiste grafische skills en zijn vervolgens in staat om betaalde opdrachten voor opdrachtgevers uit te voeren. Een opleiding DTP en opleiding vormgeving betaalt zich veelal dus al snel terug.