Skip to main content

Creatieve opleiding

Cursus Vormgeven met Creative cloud

Door personeel te scholen in het gebruik van creatieve Adobe pakketten als InDesign, Photoshop en Illustrator en daarnaast te scholen op het vlak van grafisch ontwerp, halen bedrijven een enorme hoeveelheid flexibiliteit in huis. De opleiding tot Vormgever zorgt ervoor dat je de juiste kennis en vaardigheden in huis haalt om deze flexibiliteit te realiseren.

Inleiding

Wat kun je straks als vormgever ?

Onderwerpen

Inleiding cursus Vormgeven met Creative Cloud

Voor wie

Voor wie is deze opleiding Creative Cloud bedoeld?

Data

Alle data cursus Creative Cloud op een rijtje

Tarieven

Opleidingskosten cursus Creative Cloud

De opleiding vormgeving met Adobe Creative Cloud

Deze opleiding bestaat uit 2 modules, te weten:
De deelnemer volgt daarom eerst de opleiding DTP / opleiding Creatief DTP met InDesign (18 lessen) en gaat daarna verder met een specialisatie in conceptontwikkeling en vormgeving (14 lessen), waarbij conceptcreatie, grafisch ontwerp & huisstijlontwerp centraal staan.

Wat kun je straks als Vormgever? 

Onze visie op vormgeving is er één die uitgaat van een allround persoon. Voor de Vormgever die onze opleiding vormgeving verlaat zijn uiteindelijk de volgende zaken elementair:

 • Grafisch ontwerp - hoe maak ik een product dat aansluit bij de wensen van de klant, zijn doelgroep, de sfeer van het merk en product?
 • Technische kennis- welke technische termen zijn van belang bij het realiseren van een goed product?
 • Pakketkennis - voor welke handelingen gebruik je Photoshop, voor welke Illustrator en voor welke InDesign en hoe zet je de programma's naar je hand? Je leert alledrie de pakketten tot in detail kennen en leert hoe je je ideeën en concepten zo goed mogelijk digitaal visualiseert in deze pakketten.
 • Opdrachtnemerschap - hoe ga je om met de opdrachtgever en hoe realiseer je een product dat past bij de opdrachtgever en zijn/haar doelgroep(en)?

De vormgever die wij opleiden, wordt door ons geschoold op deze vier basisprincipes en zal uiteindelijk als goed voorbereide professional de arbeidsmarkt betreden.

Je kennis direct in praktijk

Tijdens deze opleiding vormgeving maak je gebruik van oefenopdrachten en voer je een aantal allesomvattende praktijkopdrachten uit. Dit is een opdracht waarop je eindbeoordeling wordt gebaseerd en waarin je - veelal voor een daadwerkelijke opdrachtgever - een combinatie van visuele producten ontwikkelt en ontwerpt, zoals bijvoorbeeld:

 • Een huisstijl (o.a. logo) en huisstijlmiddelen (bijv. briefpapier, enveloppen, visitekaartjes, etc.)
 • Een boekwerk, catalogus, brochure, folder of jaarverslag
 • Promotiematerialen (bijv. flyers, posters, affiches, etc.).

De reden dat wij kiezen voor deze praktijkgerichte aanpak is tweeledig:

 1. U doet ervaring op in het werken met een opdrachtgever.
 2. De eindproducten kunnen dienen als de eerste producten voor het portfolio. Iets wat van pas kan komen wanneer je met een potentiële nieuwe opdrachtgever of werkgever spreekt.

Duur van de opleiding Vormgeving

U volgt deze opleiding gedurende 16 dagen (32 dagdelen). Per week is 1 dag (2 dagdelen) ingepland. Wij houden in onze planning rekening met de in de regio geldende schoolvakanties.

Onderwerpen 

Inleiding Grafisch ontwerp

In deze opleiding leer je de theorieën rondom grafisch ontwerp, vormgeving, kleurgebruik en typografie. De kennis die je in deze lessen opdoet omtrent de principes van goed grafisch ontwerp, kun je later in de praktijk brengen bij de opdracht voor je opdrachtgever. Ook ga je in deze cursus aan de slag met het maken van een Moodboard.

InDesign voor opmaak van documenten

In deze lessen leer je hoe je in InDesign documenten van meerdere pagina's opmaakt en hoe je InDesign naar je hand kan zetten. Belangrijke onderwerpen in deze lessen:

 • de werkomgeving/interface en vensters leren kennen;
 • stramienpagina's en sjablonen;
 • het gebruik van stijlen (alineastijlen, tekenstijlen, objectstijlen en tabelstijlen);
 • werken met lagen;
 • glyphs gebruiken;
 • effecten toepassen;
 • exporteren en opslaan;
 • tekst en beeld importeren.

Photoshop voor correctie en aanpassing van fotomaterialen en voor ontwerp van visuals

In deze lessen leer je de volgende zaken van Photoshop kennen:

 • de werkomgeving/interface en vensters leren kennen;
 • werken met lagen en het gebruiken van laageffecten;
 • toepassen van Filters;
 • toepassen en gebruiken van overvloeimodi;
 • collages maken;
 • gebruiken van teksten;
 • exporteren en opslaan;

Illustrator

In deze lessen leer je de volgende zaken:

 • de werkomgeving/interface en vensters leren kennen;
 • werken met lagen en het gebruiken van laageffecten;
 • werken met Filters en Effecten;
 • 3D objecten maken;
 • werken met grafieken;
 • regels omtrent huisstijlontwerp en het maken van een huisstijlhandboek;

Voor wie is deze opleiding bedoeld ?

Deze opleiding Creative Cloud voor vormgevers is zeer geschikt voor mensen die graag een overstap willen maken naar de grafische wereld. Daarbij gaan wij er vanuit, dat je geen kennis en vaardigheden op grafisch vlak hebt. Mocht je dat wel hebben, dan kun je evengoed instromen natuurlijk; de hoogte van de lat kan ieder voor zichzelf bepalen, de minimale hoogte stellen wij.

Wij starten in deze opleiding op een 0-niveau en gaan in rap tempo naar een hoog niveau, om je in 16 (dagopleiding)/32 (avondopleiding) weken alle ins- en outs te leren, die voor een goede vormgever van belang zijn.

In deze opleiding leer je niet uitsluitend hoe de verschillende Adobe programma's werken. Wij proberen je op gedegen wijze voor te bereiden op de professionele markt. Je gaat opdrachten voor daadwerkelijke opdrachtgevers maken en krijgt eerst een theoretische basis aangeboden. Wij leren je hoe je goede grafische ontwerpen kunt maken. Door vervolgens ook vaardigheden onder de knie te krijgen, word je een allround grafisch vormgever.

De opleiding vormgeving is een intensieve opleiding, die veel van je tijd vergt. De opleiding vormgeving wordt verzorgd gedurende 16 weken (dagopleiding) of gedurende 32 weken (avondopleiding vormgeving). In het geval van de dagopleiding vormgeving volg je 1 lesdag (2 dagdelen) per week. In het geval van de avondopleiding vormgeving volg je 1 lesavond (1 dagdeel) per week. Naast de lestijd dien je rekening te houden met ongeveer 1 studiedag per week, die je moet te reserveren voor je huiswerk.

Documentatie en begeleiding

Tijdens de opleiding maken wij gebruik van vrij verkrijgbare vakliteratuur. De kosten voor literatuur zijn in de cursusprijs inbegrepen. Ook maken wij tijdens de cursus gebruik van een online platform. Bij aanmelding wordt een account voor je aangemaakt, waarvan je gedurende en na afloop van de cursus gebruik kunt maken om video's en informatie te bekijken. Daarnaast krijg je - indien gewenst - toegang tot onze gesloten facebook groepen, waar je online kunt discussiëren met cursisten en oud-cursisten.

Software

De software die wij gebruiken tijdens de opleiding maakt deel uit van de Adobe Creative Cloud. Het gaat hierbij om een of meerdere van de volgende programma's: Adobe InDesign, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Acrobat DC en Adobe XD. Deze programma's gebruiken wij voor het ontwerpen van de brochure en het prepareren van beeldmateriaal.

De betreffende software is beschikbaar voor zowel het Microsoft Windows besturingssysteem alsook het Apple OSX besturingssysteem.

Locatie

De opleiding wordt verzorgd in Deventer. Eventueel kan ervoor gekozen worden om de les op afstand via live-streaming te volgen (bijv. in geval van ziekte of andere situatie waarin dit handig kan zijn).
Je kunt de cursusdata op deze website bekijken.

De kosten van de opleiding Creative Cloud voor vormgevers

De Cursus vormgeven met Creative Cloud kost € 3995,- excl. BTW

Zijn er aanvullende kosten?

Bij veel opleiders zijn er aanvullende kosten gemoeid bij een opleiding. Bij ons is de prijs echter all-inclusive.
Je betaalt dus geen aanvullende bedragen voor boeken, materialen etc.

Verder is bij de prijs inbegrepen:

 • Studieboek en studiemateriaal
 • Een online platform om vanuit huis de lesoefeningen middels video instructies te herhalen
 • Indien gewenst krijg je toegang tot onze gesloten facebookgroepen voor cursisten en oud-cursisten

Bij de prijs is niet inbegrepen:

 • Een computer (je dient thuis de beschikking te hebben over een computer, bij ons op de locatie kun je uiteraard een van onze computers gebruiken)
 • Software (op de cursuslocatie is software beschikbaar, maar je dient thuis zelf ook de beschikking te hebben over de (Adobe) software) - Bel ons voor informatie over studentenpakketten op 0570 - 514 899

De belastingdienst en opleidingen

De overheid is gebaat bij goed geschoolde burgers. Om die reden faciliteert de overheid graag het vergroten van kennis in het kader van de beroepsuitvoering. Studiekosten zijn daarom fiscaal aftrekbaar. Meer informatie vind je op: belastingvoordeel.

Inschrijven?

Vul hier het formulier in:

Inschrijvingsformulier

Vul svp een bedrijfsnaam in
Kies aub een aanspreekvorm
Vul uw voornaam in
Vul uw achternaam in
Vul aub uw adres in
Vul aub uw postcode in
Vul aub uw woonplaats in
Vul aub uw telefoonnummer in
Vul aub uw mobiele telefoonnummer in
Vul aub uw emailadres in

Ongeldige invoer
Vul aub uw vragen en/of opmerkingen in
Vul aub in welke startdatum uw voorkeur heeft.
Ongeldige invoer

WIJ HEBBEN OPLEIDINGEN VERZORGD VOOR TALLOZE BEDRIJVEN WAARONDER

logo pioneer
logo aviko
logo deventer ziekenhuis
logo rijksoverheid
logo tnt
logo rabobank
logo abn-amro
logo kpn
logo gemeente gorinchem
logo ing
logo gemeente deventer
logo dsm
logo akzo nobel
logo achmea
logo gemeente kampen
logo philips
logo klm
logo shell
logo zon
logo aruba