Skip to main content

Digitale Academie

Cursus HTML5 & CSS3

Inleiding

Wat kun je na de cursus HTML5 & CSS3

Onderwerpen

Inleiding Cursus HTML5 & CSS3

Voor wie

Voor wie is deze Cursus HTML5 & CSS3 bedoeld?

Data

Alle data Cursus HTML5 & CSS3 op een rijtje

Tarieven

Opleidingskosten Cursus HTML5 & CSS3

De cursus HTML5 en CSS3

Wat kun je straks na de cursus?

Tijdens deze cursus zorgen wij ervoor, dat je alle ins- en outs van HTML5 en CSS3 leert kennen. Onze belangrijkste doelstelling is je de syntax van deze twee talen te leren, de verschillen ten opzichte van traditionele HTML en CSS en de toepassing van de talen.

Onze docenten HTML5/CSS3

De docenten voor onze opleidingen zijn geen van alle fulltime docenten. Het gaat in de regel om didactisch vaardige mensen, die in het dagelijkse leven in de praktijk werkzaam zijn. Zo zijn de docenten voor deze opleiding HTML5 & CSS3 bekwame webdesigners en dragen zij graag een stuk van hun kennis over aan anderen.

De docent is niet alleen je bron van informatie, maar ook je klankbord en begeleider. Hij staat je bij met raad en daad tijdens en vaak ook na de opleiding.

Duur van de opleiding

U volgt deze opleiding gedurende 2 dagen (4 dagdelen). Per week is 1 dag (2 dagdelen) ingepland. Tussen deze twee week proberen wij ook nog een "pauze in te lassen", zodat u gedurende die week met de opgedane kennis aan de slag kunt. Wij houden in onze planning rekening met de in de regio geldende schoolvakanties.

Onderwerpen 

HTML5 en CSS3

Wanneer je websites gaat ontwikkelen, krijg je te maken met diverse programmeertalen. Zo maak je tijdens deze lessen kennis met HTML5 (HyperText Markup Language 3) en CSS3 (Cascading StyleSheets 3). Om deze talen te schrijven heb je een daarvoor bestemde Editor nodig. Van deze editors zijn er talloze beschikbaar. Wij hebben er voor gekozen je in deze lessen te laten werken met Adobe Dreamweaver. De reden hiervoor is dat Dreamweaver je in staat stelt om zowel in de zogenaamde code view als in de design view te werken. De eerste modus is prettig voor code-geöriënteerde mensen, terwijl de design modus juist prettig is voor visueel ingestelde mensen.

Toch besteden wij in deze lessen expliciet aandacht aan de programmeertalen. Ook voor visueel ingestelde mensen is het namelijk van belang om kennis te hebben van wat er "onder water" precies gebeurt. Daarnaast zullen we Dreamweaver ook in de design view gebruiken. Op dat moment zal Dreamweaver functioneren als een zogenaamd WYSIWYG (What You See Is What You Get) programma. Op dat moment werkt het programma erg visueel en intuïtief.

Daarnaast gaan we in deze lessen aan de slag met het daadwerkelijk online plaatsen van je website. Daarvoor zou je wederom het programma Dreamweaver kunnen gebruiken. Wij besteden echter ook aandacht aan het online plaatsen van je site d.m.v. een FTP programma (bijv. FileZilla, WSFTP, CuteFTP, Fetch, Cyberduck, etc.).

Voor wie is deze opleiding bedoeld ?

Voor deze opleiding is voorkennis vereist. Neem je s.v.p. contact met ons op 0570 514 899 om je voorkennis door te spreken. Wel verwachten wij dat je ervaring hebt met het werken op de computer (PC of Mac) en dat je geregeld gebruik maakt van het Internet. In onze cursussen wordt gewerkt met Windows en Apple computers.

Documentatie en begeleiding

Tijdens de opleiding maken wij gebruik van vrij verkrijgbare vakliteratuur. De kosten voor literatuur zijn in de cursusprijs inbegrepen.

Ook maken wij tijdens de cursus gebruik van een online discussieplatform. Bij aanmelding wordt een account voor je aangemaakt, waarvan je gedurende en na afloop van de cursus gebruik kunt maken om te discussiëren met mede cursisten en docenten.

De software die wij gebruiken tijdens de opleiding is deels in Open Source verkrijgbaar en deels commercieel. Het gaat hierbij om de programma's Wordpress, Chrome, FireFox, FileZilla en Adobe Dreamweaver. Deze programma's gebruiken wij voor het opzetten en inrichten van Wordpress.

De betreffende software is beschikbaar voor zowel het Microsoft Windows besturingssysteem alsook het Apple MacOS besturingssysteem.

Data webdesign opleidingen

Dagopleiding

Dagopleiding | 4 lessen gespreid over 2 weken van 10:00 - 16:00
Momenteel is de workshop niet ingepland. Neem contact op voor meer informatie.

Kosten van opleiding xHTML en CSS

De Cursus HTML5 en CSS3 kost € 749,- (€ 891,31 incl. BTW).

Zijn er aanvullende kosten?

Bij veel opleiders zijn er aanvullende kosten gemoeid bij een opleiding. Bij ons is de prijs echter all-inclusive.
Je betaalt dus geen aanvullende bedragen voor boeken, materialen etc.

Verder is bij de prijs inbegrepen:

  • Een eigen webaccount, waar je website kunt ontwikkelen
  • Studieboeken en studiemateriaal
  • Een online discussieplatform om vanuit huis contact te onderhouden met mede-cursisten

Bij de prijs is niet inbegrepen:

  • Een computer
  • Software

De belastingdienst en opleidingen

De overheid is gebaat bij goed geschoolde burgers. Om die reden faciliteert de overheid graag het vergroten van kennis in het kader van de beroepsuitvoering. Studiekosten zijn daarom fiscaal aftrekbaar. Meer informatie vind je op: belastingvoordeel.