Corona virus
COVID-19

Ook bij De Digitale Academie heeft de crisis rondom het Corona virus grote gevolgen voor onze dagelijkse praktijk. In heel korte tijd hebben wij moeten omschakelen van een opleidingscentrum met goede trainingsfaciliteiten in onze vestiging in Deventer naar een situatie waarbij alles volledig draait om live-videostreaming. Gelukkig is deze omschakeling redelijk snel in goede banen terechtgekomen en kunnen we de komende tijd onze dienstverlening als vanouds voortzetten.

Wat betekent dit voor lopende trajecten?

Onze lopende cursussen worden verzorgd d.m.v. livestreaming. Daarbij worden de lessen zoveel mogelijk aangeboden zoals dit op locatie ook zou zijn gebeurd. Dat betekent dat de docent de instructies voor de werking van de software doet d.m.v. het delen van zijn scherm met de deelnemers. De theoretische onderwerpen worden verzorgd d.m.v. beelden op de webcam. Wij gebruiken voor de live videostreaming een applicatie die ons in staat stelt om dit eenvoudig met elkaar af te wisselen.

Naast de mogelijkheid van de docent om het scherm te delen, beschikt onze software ook over de mogelijkheid om de deelnemers zijn of haar scherm te laten delen, waardoor de docent en eventueel andere deelnemers mee kunnen kijken op het scherm van de deelnemer. Hierdoor kan snel ingespeeld worden op vragen die de cursist kan stellen via de microfoon en/of webcam.

Wat betekent dit voor aankomende trajecten?

Ook voor lopende trajecten, bijvoorbeeld de trajecten die gepland zijn om te starten in mei 2020, voorzien wij nog een situatie waarbij groepstrainingen op locatie nog niet toegestaan zullen zijn. In dat geval zullen ook deze nieuwe trajecten starten in de vorm van Live videostreaming. Zodra echter de mogelijkheid weer beschikbaar komt om de opleidingen op locatie te hervatten, dan zullen wij deze mogelijkheid zeker benutten.

Verschil tussen reguliere opleidingen en online cursussen

Wij verzorgen normaliter naast klassikale opleidingen ook online cursussen. Beide varianten vindt u momenteel in onze website. Toch is het belangrijk dat er een groot verschil bestaat tussen deze trajecten. Zo zijn de online cursussen volledig gericht op zelfstudie. De deelnemer maakt de lessen vanuit een online omgeving en krijgt per e-mail feedback van een docent. Bij de reguliere opleidingen die nu via videostreaming worden verzorgd is er 1 dag per week les van 10.00 tot 16.00 (tussen de middag 1 uur pauze), waarbij de docent de lessen live verzorgt via een videoverbinding. De deelnemers kunnen direct vragen stellen en krijgen ook direct feedback. Daarnaast kan de docent meekijken op de computer van de deelnemer.

Vragen?

Mocht u vragen hebben over dit onderwerp, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen op telefoonnummer
0570 - 514899 of via onderstaand formulier.

 

Contactformulier

Invalid Input
Invalid Input
Kies aub een aanspreekvorm
Vul aub uw naam in
Vul aub uw achternaam in
Vul aub uw telefoonnummer in
Vul aub uw e-mailadres in
Invalid Input

Neem contact met ons op

 • Adres

  Visbystraat 21
  Deventer
 • Telefoon

  +31 (0)570 - 514 899
 • Email

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Grafische en webdesign opleidingen © De Digitale Academie
Beoordeling door cursisten: 9.7 van 10 op basis van 40 beoordelingen.