Joomla! 3.8 komt eraan

Joomla! 3.8 komt eraan

Volgende week, op 19 september 2017 is het zover, dan verschijnt Joomla 3.8, met daarin enkele mooie nieuwe features, die eigenlijk al eerder hadden moeten verschijnen (in versie 3.7). Is het de moeite waard?

De eerste ontwerpstappen

De eerste ontwerpstappen

Normaal gesproken vraag ik m'n cursisten om verslag te doen van hun beslommeringen tijdens het ontwerpproces van de huisstijl van hun opdrachtgever. Deze keer heb ik besloten om zelf ook eens verslag te doen van hoe ik te werk ben gegaan en waar ik tegenaan ben gelopen.

Missie geslaagd!

Missie geslaagd!

En dan is het allemaal af en klaar! Met een dubbel gevoel, want wat vond ik het leuk om wekelijks naar Deventer af te reizen. Dat had ik vantevoren niet kunnen bedenken, want weer naar school gaan, lag heel ver buiten mijn 'comfort zone'. En ik had ook vantevoren niet kunnen bedenken dat ik alle stof uiteindelijk zou kunnen beheren, want toen ik voor het eerst het boek "Indesign" inkeek, verschoot ik best even van kleur. Compleet Latijns, ik snapte er niets van. Da's gelukkig goed gekomen.

Muse en andere beslommeringen

Muse en andere beslommeringen

Deze week alweer de laatste les van de cursus creative cloud. Ik moet bekennen dat ik het erg jammer vind dat het einde alweer in zicht is. Niet alleen omdat ik graag nog veel meer zou willen leren, maar ook omdat de donderdag echt voor mezelf was, even geen moeder, hulpjuf, huishoudster etc., maar een hele dag om alleen maar met mezelf bezig te zijn. Ik had er zelfs de lange treinreizen met liefde voor over.

Standje digitaal

Standje digitaal

Inmiddels zijn we met het logo, de huisstijl en het huisstijlhandboek een flink eind op weg. Iedereen heeft al een mooi (voorlopig) logo op papier staan, dat aan de opdrachtgever gepresenteerd kan worden. Ik ben ook best tevreden, maar ik zie mijn to-do lijst alleen maar langer worden, met elke ingeving die ik krijg.

Een lijnenspel

Een lijnenspel

Buiten is het koud en ik zit lekker warm in mijn kamer achter de computer. Deze week moet het er maar eens van komen...

Het daadwerkelijke ontwerp maken van een logo met de daarbij behorende huisstijl. Na een tijdje flink aan het brainstormen te zijn geweest en diverse handmatige schetsen later, ga ik toch maar eens een opzet maken op de computer.

Gezocht: inspiratie!

Gezocht: inspiratie!

Na twee weken genieten van een kerstvakantie, waarin vooral níets moest, is het best lastig om weer over te stappen op de orde van de dag. De wekker gaat veel te vroeg, in de stromende regen op de fiets breng ik de kinderen naar school brengen en wat moeten we eten vanavond? Yep, het gewone leven is weer begonnen.

Je eigen opdrachtgever zijn...

Je eigen opdrachtgever zijn...

Nou daar gaat 'ie dan: mijn allereerste blog! Meteen een writersblock natuurlijk, zo gaat dat. Maar goed, ik geef niet op. Eens even denken...

Je eigen opdrachtgever zijn. In mijn geval betekent dat dat ik als eindopdracht voor mijn opleiding grafisch ontwerpen, mijn eigen huisstijl mag ontwerpen en uitvoeren. Ideaal, aangezien dat maar niet van de grond af wilde komen. Er is altijd wel iets anders te doen. Fijn dus, dat dat mag. Een grote valkuil ook, want volgens mij ben je zelf je meest kritische opdrachtgever. De lat ligt daarom hoog!

Webdesign en online marketing

Webdesign en online marketing

Dit jaar ben ik gestart met mijn eigen webdesign bedrijf. Ik heb al redelijk wat kennis van met name Wordpress, maar om mijn kennis en vaardigheden verder uit te breiden en mijn basis te versterken, heb ik besloten om een opleiding aan De Digitale Academie te gaan volgen. En dat is een goede beslissing geweest :-) De eerste 3 lessen zitten er inmiddels op, en wat wordt er op zo'n lesdag ontzettend veel kennis gedeeld. Niet alleen over het webdesign en de technieken, maar ook over allerlei bijkomende zaken, zoals: hoe ga je met opdrachtgevers om, waar kun je allemaal tegenaan lopen, wat zijn handige tools, etc. Uiteindelijk gaan we ook met Joomla! aan de slag, een voor mij nog vrij onbekend systeem, maar ik kijk ernaar uit om kennis te maken met alle ins en outs.

De afgelopen jaren heb ik gewerkt in de online marketing, maar ik wilde graag meer de creatieve en technische kant op. Waar ik voorheen zorgde voor promotie van websites en actiepagina's, wil ik ze nu graag zelf gaan maken. En wat is het mooi om deze 2 vakgebieden met elkaar te kunnen combineren. Want zoals in les 1 al uitgebreid aan bod kwam; de promotie van je website is zeer belangrijk. Wat heb je immers aan een site waar geen bezoekers op komen, of waarop de bezoekers niet doen wat jij voor ogen had? Social media, zoekmachine optimalisatie en e-mail marketing zijn hierbij onmisbare kanalen.