Skip to main content

Muse en andere beslommeringen

Muse en andere beslommeringen

Deze week alweer de laatste les van de cursus creative cloud. Ik moet bekennen dat ik het erg jammer vind dat het einde alweer in zicht is. Niet alleen omdat ik graag nog veel meer zou willen leren, maar ook omdat de donderdag echt voor mezelf was, even geen moeder, hulpjuf, huishoudster etc., maar een hele dag om alleen maar met mezelf bezig te zijn. Ik had er zelfs de lange treinreizen met liefde voor over.

Maar goed, ik ben er nog lang niet, want er moet eerst nog een mooi eindproduct worden neergezet. En ook al heb ik van alles een basis staan, nu komt het aan op verder uitwerken en de puntjes op de i zetten.
Muse zet me weer voor hele nieuwe uitdagingen en af en toe vervloek ik het vele handwerk dat er bij komt kijken. Daar mag Adobe nog wel even mee aan de slag, naar mijn mening. En het is niet eenvoudig om het beeld dat je in je hoofd hebt, om te zetten naar iets wat moet werken op desktop-, smartphone- en ipad formaat. Stap voor stap kom ik er wel en rollen mijn ideeën zich steeds verder uit. Gelukkig heb ik inmiddels een aardig portfolio opgebouwd met illustraties en kaarten die ik op de website kan plaatsen. Met tekst schrijven heb ik sowieso geen moeite, maar er zullen nog wel wat simpele illustraties moeten worden gemaakt om de onderwerpen op de pagina kracht bij te zetten.

Als alles klaar is straks, volgt er een terugkomdag op de DDA, waarin we onze eindproducten mogen presenteren, alsof we het aan onze opdrachtgevers presenteren. Ik denk dat ik daar nog het meest tegenop zie, ik ben nooit zo'n goede spreker geweest. Maar alles kun je leren!

Al nieuwsgierig naar het eindproduct? Ik ook :-)

No video selected.

Delen