Articles in Category: Weekverslag

Blinck ontwerpt

Blinck ontwerpt

In oktober begonnen aan de vervolgcursus Grafische vormgeving. Mijn doel was om in Indesign mooie magazine’s e.d. te kunnen maken en om verdieping te krijgen in Illustrator.
Eerst ijverig begonnen aan een nieuw logo en later dit uitgewerkt tot diverse huisstijlmiddelen.. enveloppen, visitekaart, briefpapier, t-thirts.. noem maar op!
Om dit naast mijn gewone werk te doen vond ik wel heftig, maar het resultaat mag er zijn.

Morgen gaat het gebeuren: we (de hele groep) gaat alles presenteren! Hier alvast een tipje van de sluier. Ik heb er zin in!

Grafisch ontwerp én webdesign in de praktijk

Grafisch ontwerp én webdesign in de praktijk

Alweer bijna 3 jaar geleden startte ik met de opleiding Webdesign in Deventer. Ik heb daar ontzettend veel van geleerd! In die tijd was ik ook aan het opstarten met mijn webdesign bedrijf.

Inmiddels heb ik van veel klanten ook grafisch ontwerp opdrachten gekregen, en om die reden ben ik begin van dit jaar gestart met de Online Cursus DTP. 

Recentelijk heb ik deze twee aspecten samengevoegd in een project dat ik voor mezelf heb opgezet: www.illustrationsbyrenee.nl.  
Het is een WooCommerce webshop waarin ik artikelen verkoop met name gericht op de jonge ouders- en baby markt. In mijn vrije tijd teken ik graag, en alle producten zijn dan ook gebaseerd op handgemaakte tekeningen.

Eerste stapjes zijn gezet!

Eerste stapjes zijn gezet!

Nou daar gaan we... Normaal gesproken deel ik mijn ervaringen niet zo zeer doormiddel van een blog. Maar misschien is het toch wel leuk om er een keer aan te beginnen. Dus hier is ie dan eindelijk na drie weken! Mijn eerste kleine verslagje.

Afgelopen 3 weken hebben we al een heleboel doorgenomen met z'n allen. Maar wat iedere keer weer naar voren kwam tijdens de cursus webdesign en waar Marco toch de nadruk op bleef leggen was SEO (En eigenlijk ook andere aspecten van de marketing van je website). Wat we geleerd hebben over het webdesign proces is dat het daadwerlijke bouwen en lanceren van je website pas het (kleine) begin is. Je hele avontuur begint daarna pas, aangezien een net gelanceerde website zeer waarschijnlijk niet direct veel bezoekers trekt. Het is daarom van belang je direct bezig te gaan houden met vindbaar maken van je website. Hier zal ik verder niet over in detail treden, is namelijk nogal een dingetje ;)

Gedachtekronkels op een eerste cursusdag

Gedachtekronkels op een eerste cursusdag

Eerste dag van de cursus grafische vormgeving. Zin in! Er liggen weer mooie boeken en spullen klaar op tafel. Ook een doosje kleurpotloden, en ik voel me van binnen even weer gelukkig als een klein kind.

Maar dan, na een korte inleiding gaan we allemaal enthousiast aan de slag en krijgen we als oefenopdracht een logo te ontwerpen voor een kinderopvang. Slik! Oeps, dat had ik niet verwacht. Nu al op de eerste dag? Dat is toch hartstikke moeilijk?!

We gaan digitaal

We gaan digitaal

De richting is inmiddels duidelijk voor de huisstijl van Wind Polyfloors, maar ik ben nu toch wel erg benieuwd hoe het gaat uitpakken als ik de digitale versie ga neerzetten. Eerst maar eens proberen of het live overtrekken van de schets een optie is in Illustrator.

De volgende zet

De volgende zet

Nu ik de basisrichting bepaald heb in de eerdere les, is het nu tijd om de stijlrichting te bepalen. Ik wil graag iets doen met windstromen, windrichtingen en de temperatuursverschillen die zorgen voor het ontstaan van wind. Die warmtestromen wil ik graag visualiseren.

Missie geslaagd!

Missie geslaagd!

En dan is het allemaal af en klaar! Met een dubbel gevoel, want wat vond ik het leuk om wekelijks naar Deventer af te reizen. Dat had ik vantevoren niet kunnen bedenken, want weer naar school gaan, lag heel ver buiten mijn 'comfort zone'. En ik had ook vantevoren niet kunnen bedenken dat ik alle stof uiteindelijk zou kunnen beheren, want toen ik voor het eerst het boek "Indesign" inkeek, verschoot ik best even van kleur. Compleet Latijns, ik snapte er niets van. Da's gelukkig goed gekomen.

Muse en andere beslommeringen

Muse en andere beslommeringen

Deze week alweer de laatste les van de cursus creative cloud. Ik moet bekennen dat ik het erg jammer vind dat het einde alweer in zicht is. Niet alleen omdat ik graag nog veel meer zou willen leren, maar ook omdat de donderdag echt voor mezelf was, even geen moeder, hulpjuf, huishoudster etc., maar een hele dag om alleen maar met mezelf bezig te zijn. Ik had er zelfs de lange treinreizen met liefde voor over.

Standje digitaal

Standje digitaal

Inmiddels zijn we met het logo, de huisstijl en het huisstijlhandboek een flink eind op weg. Iedereen heeft al een mooi (voorlopig) logo op papier staan, dat aan de opdrachtgever gepresenteerd kan worden. Ik ben ook best tevreden, maar ik zie mijn to-do lijst alleen maar langer worden, met elke ingeving die ik krijg.

Een lijnenspel

Een lijnenspel

Buiten is het koud en ik zit lekker warm in mijn kamer achter de computer. Deze week moet het er maar eens van komen...

Het daadwerkelijke ontwerp maken van een logo met de daarbij behorende huisstijl. Na een tijdje flink aan het brainstormen te zijn geweest en diverse handmatige schetsen later, ga ik toch maar eens een opzet maken op de computer.