Skip to main content

In volle vaart vooruit!

In volle vaart vooruit!

Deze week ga ik veel oefenen in Adobe Muse om een website te kunnen maken voor mijn opdrachtgevers. Want bij een nieuwe onderneming hoort natuurlijk ook een mooie website.

Wat is het toch leuk om dit te doen. Het grappige is eigenlijk ook wel dat je websites op een hele andere manier gaat bekijken. Dan scrol je door een website en denk je ineens "hé, ik weet hoe dat gedaan is"!

Het oefenen in Muse leidt helaas bij mij dit keer even tot frustratie. Ik probeer de footer van de pagina te voorzien van een kleurvlak, deze zou mee naar beneden moeten verschuiven als je door de pagina naar beneden scrolt. 
Maar het lukt me niet...
Oke, rustig opnieuw proberen.
Weer niet!
Filmpje terugkijken van Marco, daar wordt het nog eens duideljk uitgelegd.
Ik doe vast nog steeds iets verkeerd, want het lukt me nog steeds niet...
Grrrr...
Dan toch maar even in de les gaan vragen wat ik niet goed doe, het zal waarschijnlijk wel iets kleins zijn dat ik over het hoofd zie.

Stoppen nu dan maar met Muse en aan het huisstijlhandboek gaan beginnen, want daar moet ook nog flink veel werk aan gedaan worden. Dat wordt even graven in mijn geheugen voor de handigheidjes in Indesign. Al snel heb ik het weer aardig te pakken en met behulp van het boek kom ik al weer een aardig eind. Paginanummers en voettekst toevoegen, het lukt gelukkig allemaal weer.

Deze week heb ik al weer de laatste les van deze opleiding bij De Digitale Academie, ik denk dat ik de lessen wel ga missen. Het is altijd erg gezellig en ik heb er ontzettend veel geleerd. Hierna ga ik in volle vaart vooruit om mijn eindopdracht helemaal af te maken. De eindsprint wordt ingezet!

No video selected.

Delen