Skip to main content

Helène Grootenboer

Zo, is dat even schrikken.

Na het succesvol afronden van de opleiding DTP bij De Digitale Academie is het nu tijd voor het vervolg. Ik heb al heel wat tijd zitten in de eindopdracht voor deel een, maar nu komt er een lang en vol traject aan voor Creative Cloud.

COVID-19 heeft Marco gedwongen om anders les te gaan geven. Ik kan wel zeggen dat hem dat goed is gelukt, al is het wel jammer dat onze DTP-groep elkaar al sinds maart niet persoonlijk heeft gezien. Het leuke is wel, dat ik nu een alternatief gevonden heb voor Zoom en Microsoft Teams: Whereby. Dat ga ik zeker aanbevelen bij opdrachtgevers.

Ook de opleiding Creative Cloud gaat voorlopig online. De eerste twee lessen zijn inmiddels achter de rug en ook dit gaat goed. Ik hoop wel dat we snel weer bij elkaar kunnen komen, al was het alleen maar omdat we dan echt kunnen focussen op de opleiding en niet wat er verder nog om ons heen gebeurt: de post die door de brievenbus glijdt, de buurvrouw die opeens harde muziek gaat afspelen, de deurbel en ga zo maar door.

Maar: daar gaat dit blog niet over.

Waarom schrikken? Omdat ik me in eerste instantie niet realiseerde dat een blog schrijven over onze innerlijke gevechten en vorderingen onderdeel is van de beoordeling, straks in september. Blogs schrijven voor anderen dat lukt me vaak nog wel, maar voor mezelf? Kijk maar eens naar mijn website…

Vandaag pakte ik het werkboek er nog eens goed bij, want ik ben op zoek naar een opdrachtgever. Daar stond het echt, zwart op wit. Dus mezelf maar bij kop en kont gepakt en gaan schrijven.

Waar loop ik zoal tegenaan? Nou, tijdens de lessen komt er van alles en nog wat in mijn hoofd op. Dat leidt aardig af, kan ik je zeggen. Omdat ik ook graag blijf opletten, verdwijnen de ideeën weer snel naar de achtergrond. Ik schrijf ze namelijk niet gelijk op. Praten en breien gaat nu eenmaal niet samen. Nee, ook niet als je vrouw bent.

Als ik dan later probeer mijn hersenspinsel terug te halen, lukt dat niet. Jammer hoor.

Grafisch ontwerp is voor mij een hele nieuwe tak van sport. Voor één van mijn opdrachtgevers maakte ik altijd al social media-berichten met afbeeldingen, maar dat ging op mijn gevoel. Ik wilde altijd wel meer weten van de achtergronden van grafisch ontwerpen en nu heb ik dus de stoute schoenen aangetrokken.

Nu op zoek naar een opdrachtgever om van niets af een brand op te bouwen. Nou ja, in ieder geval op grafisch gebied. Jammer dat het niet voor mijzelf kan. Voorlopig blijf ik mijn andere diensten ook aanbieden, maar mijn bedrijfsnaam past daar niet meer bij. In de eerste plaats, omdat de naam SecOndANT2 staat voor secretariële ondersteuning en in de tweede plaats, omdat er al een secondant staat geregistreerd die aan drukwerk etc. doet. Dat ligt volgens mij iets te dicht bij mijn nieuwe productaanbod. Dus: nieuwe naam, nieuw logo en andere website. Voor SecOndANT2 ben ik ook op zoek naar een goed nieuw logo en misschien ook wel nieuwe kleuren. Zie je: dat past allemaal precies in de eindopdracht.

Nu ik geslaagd ben voor DTP voel ik me toch nog wel een absolute beginner en heb daarom moeite met mogelijke opdrachtgevers aanspreken en zo een opdracht binnen te hengelen. Het remt me af. Ik doe het wel, hoor! Komt vast goed.

Watch this space.

Helène

No video selected.

Delen