Skip to main content

Eerste stapjes zijn gezet!

Eerste stapjes zijn gezet!

Nou daar gaan we... Normaal gesproken deel ik mijn ervaringen niet zo zeer doormiddel van een blog. Maar misschien is het toch wel leuk om er een keer aan te beginnen. Dus hier is ie dan eindelijk na drie weken! Mijn eerste kleine verslagje.

Afgelopen 3 weken hebben we al een heleboel doorgenomen met z'n allen. Maar wat iedere keer weer naar voren kwam tijdens de cursus webdesign en waar Marco toch de nadruk op bleef leggen was SEO (En eigenlijk ook andere aspecten van de marketing van je website). Wat we geleerd hebben over het webdesign proces is dat het daadwerlijke bouwen en lanceren van je website pas het (kleine) begin is. Je hele avontuur begint daarna pas, aangezien een net gelanceerde website zeer waarschijnlijk niet direct veel bezoekers trekt. Het is daarom van belang je direct bezig te gaan houden met vindbaar maken van je website. Hier zal ik verder niet over in detail treden, is namelijk nogal een dingetje ;)

Verder hebben we stappen doorlopen van het webdesign plan: Een cardsorting sessie, een model in muse, wireframes in muse, design in muse en een design in Photoshop. Een heleboel informatie dus al. Nu kan ik na deze 3 weken al wel stellen dat een design in Photoshop en Muse maken zo makkelijk nog niet is. Wat ik gemerkt heb is dat je creativiteit op deze manier erg op de proef wordt gesteld. 

Al met al ben ik ontzettend blij dat ik 2 dagen in de week in Deventer mag zijn om te leren en werken. Ik kijk ontzettend uit naar de lessen die nog gaan volgen. En ik deel graag mijn voortgang hier op de digitale academie blog! 

Groetjes en tot kijk!

No video selected.

Delen

Over deze blogger