Skip to main content

:before en :after

:before en :after

Niet gedacht dat ik zo enthousiast zou thuiskomen na een workshop webdesign over :before en :after. Weer wat geleerd bij de DDA!

CSS is niet het makkelijkste onderdeel bij webdesign, maar wel heel belangrijk. Met CSS kun je de opmaak van een website bepalen, bijvoorbeeld het lettertype en de kleuren. We doen een CSS test om de kennis op te frissen. Deze test is met bordjes, sinaasappels, appels en augurken om het leuker te maken. Soms lijkt het meer op een spelletje mens erger je niet. We proberen elke keer een level hoger te komen en bereiken uiteindelijk het ultieme einddoel. In het scherm verschijnt: You did it! You rock at CSS. Daar doen we het voor en iedereen is blij!

:before en :after is weer een stap verder in CSS. Met :before en :after kun je iets vóór of nà een element plaatsen op een website en dat gaan we oefenen op een nieuwssite. Er moet een blauw blokje voor een foto komen en daar zijn we met zijn allen best druk mee om dat voor elkaar te krijgen, maar ook dit lukt ons.

Inmiddels zijn alle workshops webdesign weer afgerond en heeft :before en :after ook een andere betekenis voor mij. Voordat ik met de opleiding webdesign begon, had ik niet gedacht het zo leuk te vinden. Zo leuk zelfs, dat ik voor mezelf ben begonnen met GRIDSTAR. Om op de hoogte te blijven wil ik hierna weer verder met de workshops. De workshops geven mij verdere verdieping en zijn een goed vervolg op de opleiding. Ze hebben elke keer een ander thema en dat maakt het afwisselend. Nieuwe dingen leren, inspiratie op doen en kennis en ervaringen uitwisselen, en gewoon omdat het gezellig is!

Delen