Skip to main content

Standje digitaal

Standje digitaal

Inmiddels zijn we met het logo, de huisstijl en het huisstijlhandboek een flink eind op weg. Iedereen heeft al een mooi (voorlopig) logo op papier staan, dat aan de opdrachtgever gepresenteerd kan worden. Ik ben ook best tevreden, maar ik zie mijn to-do lijst alleen maar langer worden, met elke ingeving die ik krijg.

Helaas, voorlopig geen tijd om zaken van mijn lijstje af te vinken, want we gaan de grote overstap maken: naar de digitale kant van het verhaal, de website.

De website wordt opgebouwd in Adobe Muse, wat heel fijn is, omdat de werkomgeving veel overeenkomsten vertoont met de andere programma's van Adobe, die inmiddels (eindelijk!!!) vertrouwd aanvoelen. Maar een website bouwen, da's wel een iets ander koekje dan een bestand in Indesign aanmaken.
Er vliegen me tijdens de les allerlei onbekende termen om de oren, zoals wireframing, card sorting en widgets. Mijn pen staat niet stil, in de hoop alle informatie te onthouden. Op hoop van zegen dan maar...

Waarempel, aan het einde van de les, staat er zowaar een simpele website in Muse. Natuurlijk nog niet online, dat komt pas later, maar er staan een aantal basispagina's klaar, die we verder kunnen uitwerken. Thuis ga ik ermee aan de slag. Het lukt me prima om tekstkaders te plaatsen, evenals afbeeldingen en het lukt me zelfs om een widget te downloaden van internet en deze te installeren. Zo priegel ik een beetje verder.

Hoe langer ik bezig ben, hoe meer ideeën ik krijg voor mijn eigen website. Maar als ik deze ideeën in de praktijk wil brengen, zal ik nog een hoop moeten leren, want op dit moment heb ik nog geen idee hoe ik dat moet uitvoeren. Maar als het lukt, dan wordt 'ie me toch leuk!

No video selected.

Delen