Skip to main content

Grafisch ontwerp én webdesign in de praktijk

Grafisch ontwerp én webdesign in de praktijk

Alweer bijna 3 jaar geleden startte ik met de opleiding Webdesign in Deventer. Ik heb daar ontzettend veel van geleerd! In die tijd was ik ook aan het opstarten met mijn webdesign bedrijf.

Inmiddels heb ik van veel klanten ook grafisch ontwerp opdrachten gekregen, en om die reden ben ik begin van dit jaar gestart met de Online Cursus DTP. 

Recentelijk heb ik deze twee aspecten samengevoegd in een project dat ik voor mezelf heb opgezet: www.illustrationsbyrenee.nl.  
Het is een WooCommerce webshop waarin ik artikelen verkoop met name gericht op de jonge ouders- en baby markt. In mijn vrije tijd teken ik graag, en alle producten zijn dan ook gebaseerd op handgemaakte tekeningen.

Op dit moment is het meest populaire product het Babyshower Gastenboek.  Dit is een boekje dat door alle gasten van een babyshower kan worden ingevuld met wensen en voorspellingen voor de aanstaande baby. Een leuk aandenken aan de babyshower dus. En voor mij was het een mooi project om een aantal dingen in de praktijk te brengen:

- het digitaliseren van handgemaakte tekeningen
- het opzetten van een webshop in Wordpress (WooCommerce)
- het maken van het boekje met behulp van InDesign
- het nadenken over online marketing tools om het boekje mee in de markt te zetten

Zo kunnen mensen die een babyshower organiseren op mijn site gratis babyshower spelletjes downloaden. Via een koppeling met Mailchimp komen ze op mijn email lijst terecht en ontvangen ze een email over het Babyshower Boek. Dit blijkt goed te werken! Uitdaging is natuurlijk om zoveel mogelijk mensen op deze pagina te gaan krijgen via Google. 

Kortom, veel verschilende aspecten rondom webdesign, grafisch ontwerp en online marketing samengevoegd in 1 leuk project! Dank Marco, voor de inspiratie en motivatie in jouw opleidingen om hiermee aan de slag te gaan!

No video selected.

Delen

Over deze blogger

Renée Dirks

Ik ben in 2015 gestart met mijn webdesign bedrijf Visuals4You (www.visuals4you.nl). 
Om mijn kennis en vaardigheden verder uit te breiden start ik in maart 2015 met de opleiding Webdesign bij de Digitale Academie.