stefan

Hallo, mijn naam is Stefan Kemper. Vader van 2 kinderen en fotograaf in het dagelijks leven. Ik houd mij bezig met de sociale kant en de zakelijke kant van de fotografie. Ik zie de cursus grafische vormgeving als aanvulling van mijn vak. Ik vind het een prettig idee de het vormgeven in mijn bagage te hebben.


Week 1 - Stefan

Voor de cursus grafische vormgeving op zoek gegaan naar een bedrijf  die geïnteresseerd is in een nieuwe logo ontwerp en huisstijl. ik heb een bedrijf gevraagd waar ikzelf veel mee samenwerk. het is een kapsalon met 9 medewerkers. deze kapsalon staat erg goed aangeschreven en is continu bezig met vernieuwen, nieuwe doelgroepen aanboren etc. Ik gaf aan een nieuw ontwerp te maken en ze vertelde dat ze hierom zat te springen. ik de komende periode ga ik bekijken welke stijl en sfeer het beste past hun. wat willen ze uitstralen wat zijn de doelstellingen.We hebben het niet gehad over de inhoudelijke kant van het verhaal en ook de financiële aspect is nog niet besproken. Ik zie echt als een oefening dus hoef ik daar momenteel financieel niet wijzer van Te worden.

Week 2 - Stefan

Even weer een blogje omdat ik me verplicht voel wat op te schrijven. het is alleen erg lastig 150 woorden te tikken als je niets te vertellen hebt over de voortgaan van mijn logo. Ik heb de afgelopen weken alle tijd die ik had gestopt in het maken en afronden van mijn Indesign eindopdracht. dat was prioriteit nummer 1. De aanzet voor het maken van een huisstijl voor de kapsalon heeft daardoor nog even op zich laten wachten. Hopelijk lukt het mij die tijd de komende periode in te halen.  

Week 3 - Stefan

Ik heb een gesprek gehad met de eigenaresse van de kapsalon. De salon heeft voor ongeveer 2 jaar geleden een verbouwing ondergaan om weer mee te kunnen met de tijd. Zo hebben ze een relaxruimte met massagestoelen waar ze je haren wassen.Op de eerste verdieping is hun beautysalon gevestigd. mariel is nu zelf bezig met allerlei cursussen om nog meer kennis in huis te halen. Dit is dan ook meteen het belangrijkste speerpunt waar ik rekening mee moet houden. Het moet een totaalconcept worden. En dit willen ze ook uitstralen naar buiten toe. Niet alleen als kapper maar ook fashionstyling,schoonheidssalon, make-up artists, visagie, kleuranalyse en stijladvies. Ze gaf mij het woord Image styling mee.

De uitstraling moet zijn stoer chique en niet ordinair.

De steunkleuren mogen zijn, paars lila donkerblauw turqouise. Misschien als combinatie oid.

Ik heb even een schetsje toegevoegd puur wat er in me opkwam na het gesprek. Daar ga ik verder mee aan de slag.