Skip to main content

De eerste twee lessen

op het vloerkleed...

Les 1

5 november 2014. Les net afgelopen. Wat een avond! Ik zit op de A1, in de auto terug naar huis. Zojuist de eerste les gehad. Geweldige ervaring. Ik kreeg een stortvloed van informatie over mij heen. Ik heb zes of meer koppen koffie gedronken. Nu kramp in mijn rechterbeen, die ik probeer te stoppen door er op te slaan met mijn hand. O ja, en ik ben net gebeld dat ik mijn rugzak vergeten ben. Komt volgende week wel.

7 november 2014. Achter de PC. Laat ik eerst eens Lastpass installeren. Daarna wat wachtwoorden genereren. Hoe moet dat? Hier een knopje zus, daar een knopje zo. Inloggen gaat soms automatisch, soms met het icoontje en soms moet ik een map induiken om in te loggen. Heb ik het dan wel goed gedaan? Een paar dagen later kom ik er op mijn werk achter dat inloggen daar niet mogelijk is. Ik ben het zat. Lastpass gedeïnstalleerd. Ben ik wel modern genoeg?

8 november 2014. Facebook. Wat een ervaring. Met één druk op de knop al je vrienden uitnodigen. Ik krijg meteen een reactie van een vriend die ik al jaren niet heb gezien. Blijkt dat mijn ontboezemingen op de ‘Tijdlijn’ door al mijn vrienden gelezen kunnen worden. Waarom wordt ik niet gewaarschuwd door Facebook? Nietsvermoedende, tien jaar achterlopende figuren zoals ik zouden wat meer begeleiding moeten krijgen. Een paar dagen later is alles gekalmeerd en kan ik rustig chatten.

9 november 2014. Cardsorting. Ik heb kaartjes gemaakt in een tabel en die vervolgens uitgeknipt. Alles op het vloerkleed gerangschikt. Kost nog aardig wat tijd, omdat het kleed hoogpolig is en de kaartjes schots en scheef liggen. Maar het lukt, foto gemaakt met mijn nieuwe fototoestel (zie foto). Maar hoe krijg ik die nu op mijn PC? Toestel aangesloten via USB. Downloaden gaat niet automatisch, jammer. Na wat klikken kom ik op de map DCIM. Hè hè, eindelijk. Ik kom erachter dat ik veel te lang bezig ben met geneuzel. Dit moet sneller.

11 november 2014. Boek HTML. Eindelijk, lekker simpel een bestandje overtypen. Maar wat nu, het blijkt toch nog lastiger dan verwacht. Als ik het opsla en weer dubbelklik, opent Chrome de pagina meteen als webpagina. Na wat puzzelen kom ik erachter dat ik moet ‘openen met… Kladblok’, dan krijg ik de platte tekst weer te zien.

Les 2

12 november 2014. Les gehad. Weer veel geleerd, onder andere over de filosofie van Google. Echt interessant! Verder kwam de planning weer aan bod: onderwerpen waar je allemaal aan moet denken zodat je goed beslagen ten ijs komt. Het diepte-onderwerp van deze les is: het maken van wireframes, als basis voor je templates. Ik drink vanavond maar twee koppen koffie. De reis verloopt zonder problemen.

14 november 2014. Cardsorting revisie, omdat ik teveel subcategorieën heb. De gebruiker zal door het bos de bomen niet zien. Daarna in Mindscape een soort van organogram maken. Kost tijd, maar lukt.

16 november 2014. Wireframes ontworpen met behulp van Cacoo. Na wat gehannes, moet ik zeggen dat het aardig gelukt is.

19 november 2014. Boek HTML. Niet zo moeilijk deze keer, wat regeltjes. Maar ja, je moet het maar onthouden! Vaak oefenen, dat zal wel de remedie zijn om het niet te vergeten. Later op de dag lid geworden van Twitter. Volgers heb ik nog niet. Ik volg zelf ook nog niet veel; heb mij een beetje ingehouden bij het aanmelden.

No video selected.

Delen

Related Articles

Over deze blogger

mijn Twitter-foto

Huug Verschuijl

Huug’s Blog Avondcursus Joomla
zwembad- Naam: Huug Verschuijl
- Cursus: Webdesign met Joomla! 3.x voor beginners (avondcursus)
- Onderwerpen: hete hangijzers, gevallen kwartjes en andere ontboezemingen, waar mogelijk met foto’s verluchtigd.