Skip to main content
Beppie

Beppie

Beppie Jansen // 24 jaar // Ommen // Communicatie // Grafisch Vormgeving // Adobe Creative Suite


Week 1 - Logo Happiness

Week 1 - Logo Happiness

Na dik twee maanden aan de slag te zijn geweest met voornamelijk InDesign om de basis van het DTP-vak te leren, is het nu dan tijd voor de tweede module van de opleiding Vormgeving met Adobe Creative Suite: grafisch vormgeven! Elke week voer ik één of meerdere cursusopdrachten uit. In dit blog geef ik wekelijks inzicht in de totstandkoming van mijn ontwerpen en waar ik daarbij tegenaan loop. Ik trap af met een logo-ontwerp voor kinderdagverblijf Happiness.

Week 2 - Beppie

Het bedrijf waarvoor ik een logo en huisstijl ga ontwerpen is Flexcarclean. Dit is een startend autopoetsbedrijf. Flexcarclean komt naar de auto-eigenaar toe om de auto's schoon, krasvrij en eventueel showroom klaar te maken. Omdat Carflexclean nog maar net begint, kon de eigenaar van het bedrijf de briefing nog niet direct goed invullen. Er bestaat nog geen duidelijk beeld over de doelgroep en het gewenste imago. Daarom volgen ook mijn schetsen en ontwerpen later.  

Beppie- Week 3

Beppie- Week 3

De afgelopen tijd ben ik amper toegekomen aan het werken aan de eindopdracht. Ondertussen heb ik gelukkig wel meer informatie vanuit de opdrachtgever en ook is het eerste logo ontwerp gereed. Deze laat ik de volgende keer zien, want voor nu laat ik jullie graag zien waar dan wel al mijn tijd in heeft gezeten.

De afgelopen weken werd ik opgeslokt door het volgende: de organisatie van de Publieksdag 150 jaar spoor in Zwolle, die ik namens ProRail organiseerde. Naast het organiseren van de dag, heb ik mij in de avonduren gestort op het ontwerpen van een banner, logo, poster, flyer en plattegrond. Dit leek mij namelijk de perfecte kans om mijn portfolio uit te breiden. Het koste bloed, zweed en tranen, maar uiteindelijk was ik erg trots mijn banner op station Zwolle te zien te hangen! De 3000 flyers waren binnen no-time op en de dag werd gepromoot met 50 posters in en rondom station Zwolle. Diverse media hebben de flyer en een aangepast banner-ontwerp vertoond op hun site of h-a-h-blad Uiteindelijk bezochten 8000 mensen de publieksdag, meer dan wij als organisatie hadden durven dromen.

FLYER 150 jaar spoor in Zwolle-voorkant  FLYER 150 jaar spoor in Zwolle-achterkant

banner op station1

Beppie - Week 4

Beppie - Week 4

Deze week heb ik verder gewerkt aan het logo-ontwerp en een wireframe voor Flex Carclean. Ik heb verschillende variaties van het logo gemaakt in verschillende kleuren en met of zonder extra afbeeldingen eromheen. Ook heb ik heb verschillende lettertypes geprobeerd. Uiteindelijk gaat mijn voorkeur uit naar het oranje logo zonder poespas erom heen. Het oranje is fris en sprekend. Daarnaast is het doel van Flex carclean om ooit snelle wagens als Ferrari en Lamborghini te wassen en op te knappen. Het frisse oranje past goed bij Ferrari rood en Lamborgini geel. Het logo vraagt nog een beetje finetuning, maar het eerste ontwerp is er.

 

 20140615 193018 resized20140615 193027 resized