Skip to main content

Teruglezen, slicen en weer doorgaan

uitgekleed

Les 5

10 december 2014. We gaan onze nieuwsbrief ‘opsnijden’ of ‘slicen’. Het ontwerp, dat net zo mooi was aangekleed voor de opdrachtgever, wordt weer uitgekleed en gaat verder als vlakverdeling. Is dat erg? Nee, dat is niet erg. Het ene heb je nodig om een zo gedetailleerd mogelijk ontwerp te kunnen overleggen, het andere heb je nodig voor de technische realisatie.

De week verloopt zonder dat ik veel aan mijn huiswerk doe. Allemaal prioriteiten (of bijzaken?) komen op mijn pad en slurpen mijn aandacht op. Ik stel het werken aan mijn opleiding uit met de gedachte dat ik in de kerstvakantie het een en ander zal kunnen inhalen.

Les 6

17 december 2014. Laatste les voor de kerstvakantie. Het valt niet mee, want nu gaan we een ontwerp maken voor een website. Het is zoals met de nieuwsbrief, alleen is de vlakverdeling ingewikkelder.

De kerstperiode verloopt zonder veel noemenswaardigheden. Mijn werkweken zijn kort, maar daartegenover staan de verplichting tijdens de kerstdagen en oud en nieuw. Diverse uitjes vullen de dagen en mijn tijd gaat vooral naar gezin en familie. Ook belangrijk. Pas na oud en nieuw heb ik weer tijd voor de opleiding.

4 januari 2015. Oppakken waar ik gebleven was. Eerst mijn achterstand met het boek HTML/CSS. Ik moet er weer helemaal inkomen. Ik krab geregeld achter mijn oren. Hoe zat het ook al weer? Teruglezen en weer verder gaan.

5 januari 2015. Oppakken van mijn activiteiten in Photoshop. Diverse tutorials bekeken. Weet je wat, laat ik eens gek doen, ik maak gewoon nóg een nieuwsbrief. Dit keer over brood. Over ‘slicen’ gesproken. Volgens mij is de vertaling letterlijk: het snijden in plakken. Ik heb er lol en voeg de categorieën ‘broodgrappen’ en ‘broodkunst’ toe.

Slicen is leuk! Het voelt alsof ik met een echt mes aan het snijden ben. Nadat ik de slices een naam heb gegeven druk ik op de wonderbaarlijke knop ‘SAVE FOR WEB’. Nu nog bestandsindelingen (JPEG, PNG, GIF) aan de slices meegeven en een ‘output setting’ voor het geheel en… ta da! Ziehier uw website, een kopie van het opgesneden ontwerp in Photoshop, maar dan vertaald naar XHTML. It’s a miracle.

6 januari 2015. Verder met het slicen van de website voor een basisschool. Ik hou de tutorials bij de hand en bekijk ze vaak tussendoor. Uiteindelijk is mijn html-pagina van de basisschool ook klaar. De bronpagina kan worden ontgonnen…

Delen

Related Articles

Over deze blogger

mijn Twitter-foto

Huug Verschuijl

Huug’s Blog Avondcursus Joomla
zwembad- Naam: Huug Verschuijl
- Cursus: Webdesign met Joomla! 3.x voor beginners (avondcursus)
- Onderwerpen: hete hangijzers, gevallen kwartjes en andere ontboezemingen, waar mogelijk met foto’s verluchtigd.