Skip to main content

Oude liefdes, nieuwe kansen! (6)

Oude liefdes, nieuwe kansen! (6)

Er is weer een week voorbij. De les van deze week was wederom interessant. Helaas was ik zelf niet helemaal fit en dan is zo’n hele dag een lange zit. Ik dacht hiermee mijn ziektetijd afgedaan te hebben, maar helaas heb ik het nu echt te pakken en is het morgen maandag, en dus cursusdag. Ik voorzie een lange dag met veel gesnotter, maar stiekem denk ik niet dat ik thuis wil blijven.

We hebben deze week een start gemaakt in Joomla. Menu’s, categorieën en artikelen aanmaken en deze met elkaar verweven zodat er daadwerkelijk een werkend menu ontstaat. Er is nog wel wat trial and error nodig om alle opties te verkennen, maar daarvoor ben je ‘student’ en wil je graag weten wat er allemaal mogelijk is.

Een opdracht voor deze cursus is om aan het eind een zelfgemaakte website af te hebben. De website moet werkend zijn en online gepubliceerd kunnen worden. Toevallig mag het zo zijn dat ik samen met twee anderen een serieus idee heb kunnen ontwikkelen voor een eigen bedrijf. Het idee is om nu te kijken welke mogelijkheden Joomla ons kan bieden om een professionele en aan onze eisen voldoenende website te creëren. We zijn erg benieuwd.  Alles staat nu nog in de kinderschoenen, maar in grote lijnen hebben we serieuze kaders kunnen trekken en qua uitvoering en disciplines hebben we de taken al goed verdeeld. Zal alles dan ineens toch als kleine puzzelstukjes in elkaar gaan vallen en belooft de toekomst er echt eentje te zijn die bestaat uit mogelijkheden? We wachten het af….

Al Webber

No video selected.

Delen