Skip to main content

Oude liefdes, nieuwe kansen! (5)

Oude liefdes, nieuwe kansen! (5)

Vorige week zijn we gestopt na een uitdagende dag van html en css in het programma Dreamweaver. Na een kleine vraag en antwoord sessie hebben we de draad weer opgepakt en zaten we volledig geconcentreerd html te schrijven op onze computers.

Het duurde niet lang of de eerste vraagtekens begonnen te ontstaan, maar deze keer waren we al beter uitgerust om in ieder geval zelf de kleine typefoutjes eruit te halen. Een dubbele punt in plaats van een ‘punt-komma’ en het hele design verandert van een strak opgezette blokkendoos in een ingestorte piramide. Een tip voor de DDA is om het cursusbedrag te schrappen en per gevallen “Marco (naam van de docent in het geval dat het niet duidelijk was), het lukt niet’ een klein ondersteuningsbedrag te vragen. Pinnen wel mogelijk maken in dat geval ;-).

Het was leuk om te merken dat er naar mate de minuten voorbij raasden, de kennis en het gevoel voor de taal steeds groter werd. Zo zelfs dat we op eigen initiatief kleine, ongevraagde veranderingen in ons eigen design begonnen te maken. Met goed resultaat ook nog! En zeg  nu zelf, wat is er nou leuker dan creëren? Op ons eigen niveautje speelden we even voor God met onze eigen digitale bouwblokken van het leven.

Ik kreeg in de les te horen dat één van mijn mede cursisten mijn blog aan het bijhouden was. Ik ben benieuwd of zij deze blog ook weer heeft gelezen. Ik beloof dat als zij het codewoord “SPITTER-SPETTER-SPATER” hardop zegt tijdens de cursus, ik koffie zal halen voor de klas. Uiteraard moet zij dit dan wel hardop en tijdens de aanwezigheid van alle cursisten en docent uitspreken en is het codewoord maar eenmalig te gebruiken. Als je nog wensen voor bepaalde koek hebt, hoor ik het wel als een reactie op mijn blog.

Terug naar de harde realiteit. We hebben weer een hoop kennis op mogen doen maandag. Tot nu toe hebben we de basics vooraf aan het maken van een design opgedaan, hebben we een schets gemaakt voor een design en zijn we een tijd bezig geweest in Photoshop om zelf een design te maken. De theorie van html is goed te begrijpen tijdens de cursus, maar thuis is het toch altijd net even iets anders. Ik heb er nu wel steeds meer vertrouwen in en met wat passen en meten krijg ik nu toch wel wat leuks op het scherm getoverd.

Tot nu toe bevalt de cursus erg goed. Er zit echt een stijgende lijn in en we werken stapje voor stapje naar een groter geheel toe. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik na deze cursus een hoop kennis rijker ben en zelfstandig mooie producten op de markt kan zetten. Ik heb er steeds meer zin in!

Al Webber

No video selected.

Delen