Skip to main content

Oude liefdes, nieuwe kansen! (4)

Oude liefdes, nieuwe kansen!

Na zes hoofdstukken in het boek van css en html krijg je een klein beetje een idee van wat je allemaal mag verwachten van html. Het is echter nog veel uitgebreider dan ik dacht, bleek wel in de lessen. Maar net als bij Photoshop, is het goed om bij de basis te beginnen.

Na een gesliced Photoshopdesign te hebben overgezet naar het programma Dreamweaver, ook van Adobe, begint het stoeien met programmeertalen. Mijn ‘slices’ komen anders dan verwacht tevoorschijn op mijn beeldscherm. Helaas niet zo recht en gesorteerd als in Photoshop. Het lijkt meer een legpuzzel die over, onder en naast elkaar is geschoven. Aan ons nu de taak om deze puzzel netjes terug te zetten hoe deze bedoeld was. Makkelijker gezegd, dan gedaan, maar met wat handige tips en stap voor stap uitleg van Marco komen we een heel eind.

Het vervelende aan die programmeertalen is dat het zo logisch is als het maar kan. Helaas betekent dat ook dat één typefoutje je hele design in elkaar kan gooien. De computer doet precies wat ik zeg, maar ik weet soms even niet wat ik tegen hem moet zeggen. Na een uurtje bezig geweest te zijn met een aantal basisstappen begint de logica door te schijnen en wordt het spelen met codes steeds leuker.

Na een tijd gaan we een paar stapjes verder die weer een aantal andere, voor mij nog onbekende codes verwachten die op dat moment nog niet in mijn repertoire zijn beland. Nadat het duidelijk is dat “de computer aanstaren en verwachten dat hij zelf de oplossing biedt” niet gaat werken, vraag ik Marco toch maar even om een verlossend woord. Wat lijkt het makkelijk als hij het doet.

Uiteraard komt alles goed en verlaten we aan het eind van de dag een stuk wijzer het gebouw. Wederom een zeer nuttige en goede dag mogen beleven!

Al Webbber

No video selected.

Delen

Over deze blogger

Al Webber

Al Webber is aankomend specialist op het gebied van websitedesign, SEO en heeft een achtergrond in communicatiewetenschappen. In zijn vroegere leven was hij militair. Hij heeft dit leven ingeruild voor zijn andere passies. Creatie en creativiteit gecombineerd met plezier in analytisch denken.