Skip to main content

Oude liefdes, nieuwe kansen! (3)

Oude liefdes, nieuwe kansen!

Ik had beloofd in mijn vorige blog om iets meer te vertellen over het gebruik van Photoshop. De instructievideo’s op de website van DDA zijn erg behulpzaam. De opbouw van de lessen en het huiswerk zit goed in elkaar. De lessen en de online video’s versterken elkaar door herhaling en vernieuwing. Voor mij werkt het in ieder geval prettig. Met Photoshop hebben we nu de basis een klein beetje gehad; Uitsnijden, overlappen, transparantie, buttons maken, etc. Ik ben nu nog niet gelijk een professional, maar vergeleken met een aantal weken gaat het met grote sprongen vooruit!

Ons eerste design (en stiekem thuis een tweede) is realiteit geworden. Het gaat mij nu nog om de skills en minder belangrijk vind ik het resultaat nog. Die komen wel als alle skills geleerd zijn en ik van begin tot eind weet wat me te wachten staat. Op dit moment leer ik nog teveel bij om mezelf zorgen te gaan maken om het eindproduct van een oefenproduct. Maar ondanks ik minder belang hecht aan het eindresultaat, vind ik zelf dat ik geen slechte eerste poging heb gedaan.

Ik vraag me af in hoeverre we welke technieken en programma’s ik later daadwerkelijk op welke manier zal in kunnen en moeten gaan zetten. Tegenwoordig zijn er al zoveel templates en voorwerk beschikbaar. Maar ja, laten we maar bij de basis beginnen en vanaf daar onszelf gaan opwerken naar professioneel webdesigner.

In mijn volgende blog vertel ik iets over het gebruik van html en css. Dit wordt onze volgende grote stap in de cursus. Ik heb al enige kennis van deze talen, maar dat was vooral in een voorop vastgesteld desgin, de tekst implementeren. Ik ben erg benieuwd!

“Al Webber”

No video selected.

Delen

Over deze blogger

Al Webber

Al Webber is aankomend specialist op het gebied van websitedesign, SEO en heeft een achtergrond in communicatiewetenschappen. In zijn vroegere leven was hij militair. Hij heeft dit leven ingeruild voor zijn andere passies. Creatie en creativiteit gecombineerd met plezier in analytisch denken.