Skip to main content

Oude liefdes, nieuwe kansen! (2)

Oude liefdes, nieuwe kansen!

De eerste les zit er op. Ik ben weggegaan met een goed gevoel en met een veelbelovende kijk op de resterende lessen. Onze docent heet Marco Corro. Hij kan de stof goed overbrengen en heeft op al onze vragen een goed antwoord. De eerste indruk is goed. Een bijkomend extraatje van deze cursus is de levenslange toegang tot een besloten Facebookgroep en de digitale leeromgeving van DDA.

De eerste les was eigenlijk een uitgebreide introductie les. Een groot deel van deze les ging over zoekmachineoptimalisatie, ook wel bekend als SEO. Omdat ik mezelf al een klein beetje had verdiept in deze materie was het voor mij voornamelijk bekende materie.

Wij volgen de cursus met vier man. Het is opmerkelijk om te zien hoeveel verschil er zit tussen de mensen die zich hebben aangemeld en de achterliggende redenen om zich aan te melden. De sfeer in de groep is goed en we zijn als groep al een beetje  voorbij aan het initiële sociale “aftasten”. Het lijkt me dat we deze cursus niet alleen goed, maar ook gezellig door zullen komen.

Eén van de doelstellingen is om aan het einde van de cursus een eindproduct te presenteren in de vorm van een werkende website. Uiteraard met de hulp en aanwijzingen vanuit DDA. Ik ben erg benieuwd naar mijn vorderingen tot die dag.

In de tweede les zijn we begonnen aan de lessen photoshop. Een voor mij nog redelijk onbekend terrein, maar wel eentje die ik graag wil verkennen. Mijn eerste indruk van photoshop is dat het vooral een kwestie van doen, ervaren en herhalen is. In mijn volgende blog zal ik meer vertellen over de tweede les.

Op woensdag 12 november heb ik mijn medaille gekregen voor 12,5 jaar trouwe en eerlijke dienst bij de Luchtmobiele brigade. In front van mijn collega’s kreeg ik deze medaille opgespeld. Een zeer nette waardering van mijn (bijna) oude werkgever. Tijdens de ceremonie werd ook verteld dat ik de dienst zou gaan verlaten. Het blijft toch een dubbel gevoel om na zoveel jaar en na zoveel unieke momenten het pak definitief uit te moeten trekken. Nu maar weer focussen op mijn huiswerk. In de volgende les gaan we verder met photoshop.

“Al Webber”

No video selected.

Delen

Over deze blogger

Al Webber

Al Webber is aankomend specialist op het gebied van websitedesign, SEO en heeft een achtergrond in communicatiewetenschappen. In zijn vroegere leven was hij militair. Hij heeft dit leven ingeruild voor zijn andere passies. Creatie en creativiteit gecombineerd met plezier in analytisch denken.