Skip to main content

Je eigen opdrachtgever zijn...

Je eigen opdrachtgever zijn...

Nou daar gaat 'ie dan: mijn allereerste blog! Meteen een writersblock natuurlijk, zo gaat dat. Maar goed, ik geef niet op. Eens even denken...

Je eigen opdrachtgever zijn. In mijn geval betekent dat dat ik als eindopdracht voor mijn opleiding grafisch ontwerpen, mijn eigen huisstijl mag ontwerpen en uitvoeren. Ideaal, aangezien dat maar niet van de grond af wilde komen. Er is altijd wel iets anders te doen. Fijn dus, dat dat mag. Een grote valkuil ook, want volgens mij ben je zelf je meest kritische opdrachtgever. De lat ligt daarom hoog!

Hoog tijd om in gesprek te gaan met de opdrachtgever. De thee staat klaar (met iets lekkers erbij, dat verhoogt de creativiteit zegt Marco. Daar ben ik het nou helemaal mee eens!), kerstmuziekje aan, papieren liggen op tafel, pennen en potloden verspreid om mij heen.
En dan: ...Stilte.... Mijn opdrachtgever zegt natuurlijk niets terug. Maar ideeën zijn er genoeg. Eerst maar even de vragenlijst invullen. Handig om je eigen pitch weer concreet onder woorden te brengen. Vervolgens schrijf ik alle kernwoorden op en ga associaties maken. Er ontstaat een brij aan woorden (divergeren heet dat toch?). Een paar kreten blijven hangen en met die kreten ga ik verder aan de slag (yes, convergeren)

Uiteindelijk blijft het beeld van een letterbak hangen. De letterbak staat voor mij voor de drukkerij waaruit ik wil werken. Een letterbak staat ook voor typografie. En natuurlijk zie je ze tegenwoordig terug en vele huizen, gevuld met allerlei persoonlijke objecten.
De letterbak moet worden gevuld met mijn naam en een aantal objecten die van toepassing zijn op mijn werk en laten zien wie ik ben. Natuurlijk zelf geillustreerd en handgeschreven. De objecten moeten vervangbaar zijn, bijvoorbeeld met het wisselen van het seizoen. De basis is zwart-wit, met hier en daar een kleuraccent.

Zo het begin is er. Nu de rest nog! 

No video selected.

Delen