Skip to main content

Help geen Wifi!

Help geen Wifi!

Webdesign, internet en social media, het is allemaal communicatie. Communicatie met de wereld om je heen, op wereldwijde, landelijke of regionale schaal. Internet is niet meer weg te denken uit het hedendaagse leven. Het biedt de mogelijkheid de ‘wereld’ in huis te halen. Alles is online te vinden: winkelen, lezen, tv kijken, routes, alles is mogelijk en informatie is steeds aktueel. We kunnen niet meer zonder. Dat realiseerde ik me vanmorgen toen ik geen verbinding kon krijgen omdat de Wifi er uit lag. Paniek, en opluchting toen alles weer werkte. Bereikbaarheid is dus één ding en jezelf presenteren een ander.

En daarvoor is webdesign belangrijk. Een goede website is essentieel voor een goede presentatie. Moet een duidelijk beeld geven van de uitstraling en ‘kleur’ van de onderneming, dienst of organisatie. Want dat is je visitekaartje en genereert klandizie. Als webdesigner moet je hier oog en gevoel voor hebben. In contacten met de klant is het van grote waarde dat je kunt luisteren en de juiste vragen kunt stellen. Een bevriende webdesigner zei eens: “na het gesprek met de klant wil ik duidelijk hebben of ik met ‘groene’, ‘rode’ of ‘gele’ mensen te maken heb.” 

Ook social media neemt een steeds grotere plek in in het leven. Het is dé manier om met elkaar in contact te komen, je netwerk te vergroten, mensen deelgenoot te maken van datgene wat je bezighoudt, meemaakt of interessant vindt en in korte tijd heel veel mensen te bereiken. 

Hoewel het zeker veel voordelen heeft schuilt er ook een gevaar in. Wie garandeert dat degene waarmee je contact hebt, is wie hij zegt te zijn? Wat gebeurt er met filmpjes, foto’s, teksten die je publiceert? Wat hou je voor jezelf, wat deel je met anderen? Hoe verslavend is het als je nieuwsgierig van aard bent en alles wil bijhouden?

Maak je nog wel tijd om gewoon eens bij elkaar te gaan zitten, lekker te eten, een goed glas wijn te drinken, elkaar eens diep in de ogen te kijken en de dingen van het leven te bespreken?

Misschien ouderwets, maar nog steeds een erg leuke vorm van communiceren en je hebt er geen Wifi voor nodig!

No video selected.

Delen

Over deze blogger

Hetty

Vandaag begonnen met de opleiding webdesign. Na jaren hulpverlening een compleet andere tak van sport, maar erg interessant. Het begin valt zeker niet tegen en ik heb zin in de rest van de dag. Het lijkt me leuk om echt aan de slag te gaan en me verder te verdiepen in de wereld van webdesign.