Skip to main content

bloggen..

bloggen..

Bloggen..

Tja, niet helemaal mijn ding is gebleken. Maar na een paar keer de indringende blik van de strenge leraar te hebben ontweken, toch maar eens het toetsenbord gepakt om mijn bevindingen te beschrijven.
En, misschien wel meer ;-)

Na een lange tijd hersendood te hebben geleefd in een omgeving wat alles behalve prikkelend was, was het dan eindelijk zover: werkloos. Eerst lekker een maandje niets doen, afkicken en alles nog een keer goed overdenken, want ik heb plannen. Plannen om het roer eens flink om te gooien. Na zo’n 8 jaar in een stramien van verveling en ergernis te hebben gezeten heb ik mezelf meermaals de vraag gesteld wat me nu echt gelukkig maakt. Kleuren, tekenen , creëren, plaatjes draaien, knopjes draaien en knutselen, zijn de dingen die me altijd al blij hebben gemaakt en dat zal vast een reden hebben.

Ik ben altijd wel bezig geweest in mijn vrije tijd met dingetjes bedenken en maken. Zo heb ik een 600 liter aquarium van 0 tot af in elkaar gezet met wat plaatjes hout en een ruitje, pak ik af en toe een kwast om een doek vol te kliederen en ben ik erg vaak bezig met muziek. Ik heb vroeger plaatjes gedraait en soms knutsel ik zelf een nummertje in elkaar. Net voordat ik ben begonnen met de cursus heb ik mijn werk- en slaapplek ook eindelijk eens verbeterd en met 35 steigerplanken een meubel en een bed in elkaar gezet.

Het geeft een rust tijdens het uitvoeren en voldoening als iets af is en dat was hetgeen wat ik alweer een tijdje aan het herontdekken was.

Ook heb ik ooit in een ver ver verleden toen het gras nog groen was enzo, een grafische opleiding gedaan en hoe ik het voor elkaar heb gekregen weet ik niet, maar de laatste 8 jaar heb ik doorgebracht in een heel andere wereld. Ik werkte in een callcenter, ooit begonnen als iemand die vragen beantwoord, maar later heb ik de trainingen mogen ontwikkelen en geven voor de mensen die nieuw binnen kwamen. Het laatste, tevens grootste deel ben ik teammanager geweest. Dit heb ik net geen 5 jaar gedaan. Ik heb daar veel geleerd, maar nu is het wel weer tijd om iets anders te doen. Plan 1 was snel geboren, ik werd al blijer van de ideeën alleen al.

Omdat ik het „geluk” had dat ik werd ontslagen met een sociaal plan gaf dit wat opties en deuren en zodoende stapte ik 3 November bij De Digitale Academie binnen.

In het begin is het zoals altijd in een nieuwe omgeving een beetje aftasten, maar als snel ik kreeg ik het idee dat het wel leuk zou gaan worden. We zitten met een klein clubje, er is veel ruimte om te vragen en er staat iemand met een bom aan kennis. Marco is een lekker enthousiaste allesweter en je merkt dat hij zijn kennis graag deelt. Zo graag dat er soms gesmeekt moet worden om een plas, rook of koffie pauze. Ook vind ik de verdeling in de groep goed en je merkt dat het met de week gezelliger wordt.

Leren we dan ook iets? Dat idee heb ik zeker wel. Doordat ik even in de grafische wereld heb gezeten heb ik natuurlijk aardig wat raakvlakken. Maar als het op webdesign aankomt ben ik best blanco en is er voor mij een hele andere wereld aan het opengaan.

Nu heb ik leren slicen in photoshop voor het web, het proces gezien wat voorafgaat aan het ontwerp, een wireframe gemaakt en heel langzaam aan begin ik iets te begrijpen van HTML en CSS. Dit was voorheen arabisch voor mij, ook een taal die ik niet beheers.

Afgelopen week zijn we beland bij het onderwerp Joomla! en hebben we de eerste stappen gemaakt naar het opzetten van een structuur om te gaan leren de rest in te vullen. Ik ben benieuwd!

Delen