Skip to main content

Over het nut van hulptroepen

Over het nut van hulptroepen

Blijkbaar had ik mijn inspiratie vóór de kerstvakantie op school laten liggen, want toen ik daar aan kwam, lag 'ie braaf op me te wachten. Sindsdien zitten we weer helemaal in een flow saampjes. Gelukkig maar, want het logo moet zo langzamerhand wel zijn definitieve vorm krijgen.

Maar waar ik de laatste tijd nog wel een beetje tegenaan loop, is het grootste nadeel van je eigen opdrachtgever zijn: Je hebt geen toetsingskader. Geen opdrachtgever waar je je opzetten mee kan bespreken. Ik kan wel tevreden zijn over mijn huisstijlontwerp, maar ik vraag me constant af of mijn doelgroep het daar mee eens is en raak daardoor een beetje stuurloos.
Dus werkte het erg inspirerend om met mijn studiegenoten de ontwerpen te bekijken en bespreken. En dat resulteerde zomaar in een duidelijk plan waar ik thuis verder mee aan de slag ben gegaan.
Ook thuis heb ik de hulptroepen af en toe ingeschakeld en afbeeldingen van mijn ontwerpen rondgestuurd. Na een paar uurtjes stond er zowaar een logo klaar en een concept huisstijl met briefpapier, enveloppen en visitekaartjes!
Nog wel een beetje saai in mijn ogen, met maar 1 kleur, maar daar ga ik mijn hulptroepen nog een keer voor inschakelen.

Ik parkeer de huisstijl even en ga verder met het bouwen van een stramien voor een huisstijlhandboek, waarin alle do's en don'ts van het gebruik van het logo en de huisstijl worden beschreven.
Eerst op papier een opzetje maken met een hoofdstukindeling en een grove schets van de pagina-indeling. Als ik tevreden ben, maak ik het stramien op in Indesign. Het is alweer een poosje geleden dat ik dat gedaan heb, dus ik ben een beetje roestig, maar met behulp van wat filmpjes van de DDA en een dik naslagwerk (digitale en schriftelijke hulptroepen), kom ik er goed uit. Ik maak een paginanummering, tekst- en afbeeldingsvlakken en een aantal alinea-stijlen. Een goed begin is het halve werk!

No video selected.

Delen

Over deze blogger

Hylkje Schram-Ehrenburg

Hylkje Schram-Ehrenburg

Illustrator, kaartenmaakster, vormgever en ontwerper. Interesse? Neem een kijkje op www.draw-a-wish.com.