Skip to main content

Netflix heeft een nieuw logo! Of toch niet...?

Netflix heeft een nieuw logo! Of toch niet...?

Geregeld ontvang ik mailings van weblogs over webdesign en grafisch ontwerp. Meestal negeer ik ze, tenzij de kop pakkend is. Zo kreeg ik vanmiddag de titel "Why No One Cares That Netflix's New Logo Is Bad" onder ogen. Dat prikkelde me wel om verder te lezen.

Is het nieuwe logo van Netflix echt zo slecht?

Nu was het me eerder in de week al wel door mijn zesjarige zoontje gemeld, dat Netflix een nieuw logo had. Hij was er erg over te spreken en dat is best wonderlijk, want meestal is ie niet zo van de verandering. Hij kan zich daar in de regel erg over opwinden.

Maar goed, in dit artikel "Why No One Cares That Netflix's New Logo Is Bad" legt John Paolini, een "Executive Creative Director" (jaja) uit, waarom het nieuwe logo zo slecht is. Althans, dat zou je verwachten. Maar is dat ook zo? Nou, lees het artikel en concludeer, dat hij het slecht vindt, maar in het geheel niet uitlegt waarom. Het enige dat ie eruit weet te krijgen is dat het zo ontzettend anders is dan de rest en dat Netflix geen verklaring naar buiten heeft gebracht. Dat klinkt een beetje als een verongelijkt kind. Een kind dat nog niet mag weten, wat de verrassing is, die hem te wachten staat en daarom maar vast gaat stampvoeten.

Maar waarom dan dit nieuwe logo?

Als je dan toch verder gaat zoeken naar de reden van het uitbrengen van dit nieuwe logo dan kom je enorm veel blogs tegen, die elkaar napraten. Allemaal hebben ze het over de grote geheimzinnige nevel die zich rond dit nieuwe logo begeeft. Maar de enige conclusie die ik daaraan kan verbinden, is dat ze elkaar allemaal napraten.

Neem nou bijvoorbeeld DutchCowboys. Ook zij schreven (echt waar, kijk maar) over het nieuwe logo, maar meer dan een korte analyse van de vorm van de N weten ze niet te formuleren. Wel spelen ze weer vrolijk hetzelfde liedje af waarin de Netflix "vaagheid" rondom dit nieuwe logo verwijten. Kennelijk vonden ze het te veel moeite om even de Twitter stream van netflix na te kijken.

Het is helemaal geen logo!

Al op 20 juni stelde iemand namelijk op Twitter de hamvraag aan Netflix, namelijk: Waarom dit nieuwe logo? Het antwoord was vrij eenvoudig; het is helemaal geen logo, het is een creatief vormpje, nieuw en in aanvulling op het logo! 

Zonder deze verklaring van Netflix, had ik dit echter al vermoed. Als icoon op je ipad doet ie het namelijk wel echt heel goed. Beter dan het "oude" logo. Slim gekozen, een simpele N, maar toch herkenbaar Netflix. Goed gedaan Netflix, laat de haters maar haten!

No video selected.

Delen

Over deze blogger

Marco Corrò

Marco Corrò

Docent DTP, vormgeving, webdesign & Joomla! @ De Digitale Academie & creatieve geest. (Joomla! web)designer & grafisch ontwerper @ Zoccolo Concepting & Design B.V.