Skip to main content

Moodboarding

Moodboarding

Ik heb een nieuw werkwoord uitgevonden: moodboarding! Want zo'n moodboard maken, dat is wel een proces hoor en trek er gerust een paar uurtjes voor uit. Wat een geluk dan maar dat ik het zo leuk vind om te doen.

De opdracht: creëer een moodboard voor je opdrachtgever (ik dus), waarin je een sfeer probeert neer te zetten die volgens jou past bij de visie van de opdrachtgever. Deze sfeer (of stijl) wordt  je uitgangspunt voor het ontwerpen van de nieuwe huisstijl en uiteindelijk ook het nieuwe logo.

Ik begin met een flinke stapel tijdschriften. Hé een artikel dat ik nog niet gelezen heb... Een half uur later besluit ik me opnieuw te focussen, pak resoluut de schaar te hand en begin plaatjes uit te knippen die me aanspreken. Daarna struin ik door het huis en verzamel spulletjes die me een goed gevoel geven. Met dit (beeld)materiaal om me heen, open ik de computer en ga eerst alles inscannen. Daarna in Indesign een nieuw document aanmaken en aan de slag.
Omdat het idee van een letterbak als logo me nog steeds erg blij maakt, besluit ik ook het moodboard in deze vorm op te zetten. Ik speel wat met de indeling, kies een achtergrond uit en plaats her en der de afbeeldingen. De komende uren ben ik bezig met verschuiven, verwijderen en herplaatsen. Pffff, kritisch hoor, die opdrachtgever!

Maar ik mis het allerbelangrijkste en dat zijn natuurlijk mijn eigen illustraties. Want niets geeft zo goed mijn stijl weer als deze plaatjes. Ik kies er een paar uit de oude doos en maak ook nog snel een nieuwe. Zo, volgens mij mag ik tevreden zijn!

No video selected.

Delen

Over deze blogger

Hylkje Schram-Ehrenburg

Hylkje Schram-Ehrenburg

Illustrator, kaartenmaakster, vormgever en ontwerper. Interesse? Neem een kijkje op www.draw-a-wish.com.