Skip to main content

HTTPS bevordert de vindbaarheid

HTTPS bevordert de vindbaarheid

Google laat te pas en te onpas weten hoe belangrijk ze veiligheid en beveiliging vinden. Ze zorgen dat hun eigen servers en systemen zo veilig mogelijk zijn, maar spoorden mensen ook steeds vaker aan om zelf beveiligingsmaatregelen te treffen. 

Beter beveiligd, beter vindbaar

Uiteraard spelen alle spionage affaires die vorig jaar aan het licht kwamen waarbij de Amerikaanse regering en de NSA betrokken waren een grote rol in het geheel. Dit jaar kwam daar ook nog eens de Heartbleed hack bij, waardoor steeds meer aandacht voor beveiliging en beveiligingsproblemen ontstond. Google heeft nu haar verantwoordelijkheid opgepakt en zich als doel gesteld om het Internet als geheel veiliger te maken.

Hoe gaat Google daarvoor zorgen?

Nou dat is eigenlijk op een manier die eenvoudiger is dan je misschien zou denken. Ze gaan websites namelijk belonen die gebruik maken van HTTPS. Nu geldt dit al voor heel veel webwinkels, maar de meeste gewone websites geven liever geen 100 tot enkele honderden euro's per jaar extra aan hun site uit, als dat niet nodig is.

Dat zal veranderen door de aankondiging die Google gister deed. Het was eigenlijk slechts een kwestie van wachten op het moment dat Google dit bekend zou maken. In een blogbericht dat ze gisteren via hun webmastercentral blog publiceerden hebben ze laten weten dat sites die gebruik maken van een beveiligde verbinding (HTTPS) een streepje voor gaan krijgen als het gaat om vindbaarheid.

Wat je zelf moet doen om dit voor elkaar te krijgen? Neem contact op met je host en informeer naar de kosten van een SSL certificaat. Dat is het certificaat dat gebruikt wordt voor de beveiligde verbinding. Wil je eerst nog meer weten? Stuur me dan een e-mail met je vraag.

Meer informatie online:

No video selected.

Delen

Over deze blogger

Marco Corrò

Marco Corrò

Docent DTP, vormgeving, webdesign & Joomla! @ De Digitale Academie & creatieve geest. (Joomla! web)designer & grafisch ontwerper @ Zoccolo Concepting & Design B.V.