Skip to main content

Gezocht: inspiratie!

Gezocht: inspiratie!

Na twee weken genieten van een kerstvakantie, waarin vooral níets moest, is het best lastig om weer over te stappen op de orde van de dag. De wekker gaat veel te vroeg, in de stromende regen op de fiets breng ik de kinderen naar school brengen en wat moeten we eten vanavond? Yep, het gewone leven is weer begonnen.

En daar hoort vandaag ook huiswerk bij. De opdracht is dit keer: maak je logo (in conceptvorm) af.
Zoals ik al eerder schreef, heb ik al een duidelijk beeld in mijn hoofd van hoe dat logo eruit moet komen te zien. Maar blijkbaar heeft na twee weken niets doen, mijn creativiteit het bijltje erbij neergelegd. Ik staar naar een vel papier en er komt niks, noppes, nada!
Oh ja, ik wil de naam van mijn bedrijf handgeschreven in mijn logo verwerken, dus dan begin ik maar eerst met het oefenen van diverse handschriften. Ik schrijf 'Draw-a-wish' tientallen keren op (als een verliefde bakvis), telkens net een beetje anders. 'T is het net niet. Dan maar een beetje tekenen. Ik kom met een paar kleine illustraties die ik vast wel kan gebruiken, maar ben nog niet echt tevreden.
Ik denk dat ik gewoon mijn dag niet heb en ik vertrouw erop dat het op een ander moment vast een stuk soepeler loopt, dus ik stop met proberen en stap over naar het digitale werk, misschien lukt dat beter.

In Illustrator maak ik een nieuw bestand aan en zet een raamwerk op voor een letterbak. De handgeschreven naam en de illustraties leg ik onder de scanner, bewerk ze en plaats ze daarna in de letterbak. De illustraties zijn eigenlijk best leuk geworden en ik speel wat met formaten en kleuren. Mmm okee. Prima voor nu. Maar de naam? Daar moet nog even flink mee geoefend worden! Komt goed!

No video selected.

Delen