Skip to main content

Een lijnenspel

Een lijnenspel

Buiten is het koud en ik zit lekker warm in mijn kamer achter de computer. Deze week moet het er maar eens van komen...

Het daadwerkelijke ontwerp maken van een logo met de daarbij behorende huisstijl. Na een tijdje flink aan het brainstormen te zijn geweest en diverse handmatige schetsen later, ga ik toch maar eens een opzet maken op de computer.

Oké, telefoon aan de kant.... dat zorgt alleen maar voor afleiding. Dat zeg ik tegen mijn kinderen ook altijd, dus doe ik het zelf ook. Muziekje aan....misschien krijg ik daar nog wat extra inspiratie van.

Ik had een aantal ideeën voor een logo, eens kijken of ze ook echt goed uit te voeren zijn op de computer. Terwijl ik lekker bezig ben ontstaat er op mijn scherm een duidelijk beeld, het ene ontwerp lukt beter dan het andere. 

Oeps, vergeten geluid uit te zetten van mijn telefoon, toch weer die afleiding. Geluid uit en weer verder gaan!

Na een aantal keren gewisseld te zijn van kleur en lettertype wordt het al snel duidelijk... dit is het logo!!!

Nu nog een leuke huisstijl erbij gaan bedenken, dat wordt een hele klus. Ik zet wat lijnen op mijn scherm, maar het komt nog niet echt tot leven. Hoe zorg ik ervoor dat het echt een geheel gaat worden?

Even mijn hoofd leegmaken en wat anders doen, dat is misschien het beste. Na een paar minuten ben ik toch maar weer achter het scherm gekropen, ik kan het toch niet loslaten. Bij echt alles wat ik doen, denk ik alleen maar aan het maken van een ontwerp. Dan kan ik maar net zo goed achter het scherm gaan zitten en weer wat proberen.

Ineens onstaat er op mijn beeldscherm een mooi lijnenspel. Wauw, dit is wat ik zocht!        Ik speel wat met de kleuren en transparantie. Misschien is het een idee om de kleuren te laten overlopen van licht naar donker? Uren later ben ik eruit, na diverse keren knippen en plakken en toch weer iets veranderen. Ik maak een ontwerp voor briefpapier, visitekaartje en een envelop.

Tevreden kijk ik naar mijn scherm, nu maar hopen dat mijn opdrachtgever net zo enthousiast is.

No video selected.

Delen

Over deze blogger