Skip to main content

De eerste ontwerpstappen

De eerste ontwerpstappen

Normaal gesproken vraag ik m'n cursisten om verslag te doen van hun beslommeringen tijdens het ontwerpproces van de huisstijl van hun opdrachtgever. Deze keer heb ik besloten om zelf ook eens verslag te doen van hoe ik te werk ben gegaan en waar ik tegenaan ben gelopen.

Mijn opdrachtgever heet Wind Polyfloors, dat specialiseert in het vervaardigen van gietvloeren. Het onderwerp ligt niet heel dicht bij me, maar wat helpt is dat ik een aantal jaar geleden behoorlijk wat zoekwerk verricht heb naar een gietvloer. Dat viel nog niet mee. Wel is me bijgebleven dat de uitstraling van de vloeren en bedrijven veelal modern, eigentijds en hip was.
Die uitstraling moet ik proberen mee te geven aan deze stijl. De enige wens die de opdrachtgever heeft uitgesproken is dat ie veel oranje gebruikt heeft tot dan toe en dit graag weer terug zou zien komen.
Maar voor ik zover ben, eerst maar eens wat voorbereidend werk gaan doen.

Associatief denken

Associatief denken is voor mij een handig hulpmiddel. Het helpt me om richting te bepalen. Waar wil ik heen met een huisstijl, hoe moet het zijn vorm krijgen. Bij Wind Polyfloors had ik al snel veel visuele ideeen, maar het voornaamste was toch wel de dynamiek van Wind en de materialen die hij voor de vloeren gebruikt. Daar moest iets mee te doen zijn. Eigenschappen van de wind en windrichtingen kwamen voorbij,maar ook de verschillende windstromen die de wereld kent. Hele excentrieke namen kwamen voorbij, waar later wellicht nog iets mee te doen is, maar voor nu wilde ik bij de kern blijven. Een perfecte Woord wolk was 't eindresultaat van deze excercitie. Ik ben tevreden!

No video selected.

Delen

Related Articles

Over deze blogger

Marco Corrò

Marco Corrò

Docent DTP, vormgeving, webdesign & Joomla! @ De Digitale Academie & creatieve geest. (Joomla! web)designer & grafisch ontwerper @ Zoccolo Concepting & Design B.V.