De Digitale Academie

Webdesign opleidingen & workshops

De Digitale Academie

Deventer, sinds 2008

Cursus webdesign met Wordpress en Joomla! voor beginners

Opleidingscategorie: Webdesign opleidingen, Joomla cursussen Gebruikte apps: dreamweaverjoomlaphotoshopxhtml / css

Inleiding

De opleiding webdesign met WORDPRESS & Joomla! voor beginners

Waarom een opleiding webdesign? In Nederland heeft meer dan 90% van de bedrijven de beschikking over een website en dat aandeel groeit nog steeds. Daarnaast groeit bij steeds meer bedrijven het besef, dat een website alleen niet voldoende is. Het medium dient actief ingezet te worden. Hierdoor zijn webdesigners, webmarketeers en contentmanagers een onmisbare beroepsgroep geworden. Sommige bedrijven kiezen ervoor dit soort werkzaamheden uit te besteden aan bureaus en freelancers, andere bedrijven kiezen ervoor intern een functie te creëren. Hiervoor dient het personeel uiteraard (om)geschoold te worden. De vraag naar webdesigners is dus enorm.

Wat kunt u straks als webdesigner?

Onze visie op de webdesigner is er één die uitgaat van een allround persoon. Een webdesigner moet namelijk naar vier belangrijke aspecten van de website kijken, die wij ook in de opleiding webdesign beschouwen:

  • Marketing - wat maken we voor wie en waarom?
  • Inhoud - welke informatie biedt u aan, hoe is de informatie afgestemd op de doelgroepen en hoe wordt de informatie verwerkt door zoekmachines?
  • Vormgeving - een goede grafische interface stuurt de bezoeker en levert uiteindelijk een groter rendement op. De vormgeving vloeit voort uit de fase waarin de inhoud is uitgewerkt en waarbij zaken als Card Sorting, Functioneel Model, Wireframe en Experience Design aan de orde komen.
  • Techniek - de technische realisatie moet maken dat de website doet wat de bezoeker verwacht. Daarbij geldt dat zowel de basis (HTML & CSS) belangrijk is, maar ook de verdere uitwerking en tools. Ook is het belangrijk dat u zorgt dat de website op alle apparaten goed getoond wordt. Dit noemen we Responsive Design. Wij leren mensen daarom werken met Adobe Muse, Wordpress en Joomla. Deze systemen bieden de mogelijkheid van Content Management, waardoor de eindklant de mogelijkheid heeft zelf aanpassingen te doen. Bovendien zijn voor deze systemen bijzonder veel kleine en grote uitbreidingen beschikbaar, die meer functionaliteit toevoegen aan de website.

De webdesigner, die wij opleiden, wordt door ons geschoold in deze vier disciplines en zal uiteindelijk als goed voorbereide professional de arbeidsmarkt betreden.

Open Source Software

Naast dat wij gebruik maken van Adobe Software (Photoshop, Muse en Dreamweaver), werken wij ook veel met Open Source pakketten. Het gaat dan in het bijzonder om Wordpress (25% marktaandeel) en Joomla! (3,5% marktaandeel), de nummer 1 en 2 Open Source Content Management Systemen.

Uw kennis van webdesign direct in praktijk

Tijdens deze cursus maakt u gebruik van oefenopdrachten en voert u een allesomvattende praktijkopdracht uit. Dit is een opdracht waarop uw eindbeoordeling wordt gebaseerd en waarin u - veelal voor een daadwerkelijke opdrachtgever - een goed functionerende website ontwikkelt en ontwerpt. De reden dat wij kiezen voor deze praktijkgerichte aanpak is tweeledig:

  1. U doet ervaring op in het werken met een opdrachtgever.
  2. Het eindproduct kan dienen als het eerste product voor portfolio. Iets wat van pas kan komen wanneer u met een potentiële nieuwe opdrachtgever of werkgever spreekt. Bekijk wat onze cursisten gemaakt hebben in het cursisten portfolio.

Duur van de opleiding

U volgt deze opleiding gedurende 12 dagen (24 dagdelen). Per week is 1 dag (2 dagdelen) ingepland. Wij houden in onze planning rekening met de in de regio geldende schoolvakanties.

 

Inschrijvingsformulier

Vul svp een bedrijfsnaam in
Kies aub een aanspreekvorm
Vul uw voornaam in
Vul uw achternaam in
Vul aub uw adres in
Vul aub uw postcode in
Vul aub uw woonplaats in
Vul aub uw telefoonnummer in
Vul aub uw mobiele telefoonnummer in
Vul aub uw emailadres in

Ongeldige invoer
Vul aub uw vragen en/of opmerkingen in
Vul aub in welke startdatum uw voorkeur heeft.
Ongeldige invoer