De Digitale Academie

Cursus Joomla! 3.x voor webdesigners en gevorderden

Opleidingscategorie: Joomla cursussen Gebruikte apps: dreamweaverjoomlaxhtml / css

Inleiding

De opleiding Joomla! voor webdesigners en gevorderden

U bent als webdesigner al dan niet enige tijd actief in de markt. Waarschijnlijk merkt u, net als wij, dat de vraag naar eenvoudig te beheren websites langzaam maar zeker toeneemt. Daarnaast wilt u wellicht op eenvoudiger wijze uitgebreide functionaliteiten bieden aan uw klanten. Joomla! en alle voor Joomla! beschikbare uitbreidingen (Extensions) stellen u in staat om op deze groeiende vraag in te spelen. Inmiddels zijn voor Joomla! namelijk bijna 4000 uitbreidingen beschikbaar. In deze cursus leren wij u, hoe u binnen no-time de vele voordelen van het Joomla! systeem binnen uw beroepspraktijk kunt benutten.

Joomla!

Veel webdesigners kiezen voor het gebruik van een CMS, omdat steeds meer van hun klanten min of meer eisen, dat zij zelf hun website kunnen onderhouden. Misschien behoort u ook tot deze groep webdesigners. In dat geval is het Joomla! CMS een ideaal systeem om aan uw klanten aan te bieden. Wereldwijd werken namelijk honderdduizenden mensen met dit systeem, vanwege het grote gebruikersgemak.

In deze cursus leren wij u hoe u d.m.v. het inzetten van het Joomla! CMS een meer flexibele, dynamischer en krachtige website kunt ontwikkelen. Een Content Management Systeem is namelijk een systeem waarmee u uw opdrachtgever / de klant in staat stelt om op eigen kracht de website te onderhouden. Dit is iets wat steeds vaker een eis is van opdrachtgevers. Bovendien zorgt het ervoor, dat u zich kunt focussen op uw core-business, namelijk het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

Wat is Joomla?

Joomla! is een Open Source Content Management Systeem, dat wereldwijd door miljoenen ontwikkelaars wordt gebruikt. Het is een systeem dat ideaal is voor enerzijds webdesigners en anderzijds eindgebruikers (uw opdrachtgever / klant). De webdesigner mag namelijk zonder daarvoor te hoeven betalen, gebruik maken van een systeem, dat out-of-the-box al heel veel krachtige mogelijkheden heeft. Denk daarbij aan het beheer van inhoud, gebruikers, navigatiemenu's, contactformulieren, mini-enquêtes, rss feeds, zoekfunctionaliteit, etc.

Voor wie is Joomla! geschikt?

Het Joomla! CMS is uitermate geschikt voor midden- en kleinbedrijf websites. Doordat het systeem echter zeer eenvoudig uitbreidbaar is, kan het door toevoegingen ook zeer goed geschikt gemaakt worden voor grotere organisaties. Dit maakt Joomla! ook meteen een zeer krachtige tool voor webdesigners. Voor hen is namelijk heel veel aanvullende functionaliteit vrij (open source) beschikbaar. Er zijn duizenden uitbreidingen voor Joomla! gemaakt. Daarbij kunt u denken aan webwinkels, nieuwsbrievensystemen, reserveringssystemen, fora, zoekmachine-optimalisatie systemen en nog veel meer.

Als klap op de vuurpijl is het Joomla! CMS ook nog eens uitermate gebruiksvriendelijk. Veel bedrijven kiezen voor het systeem, omdat iedere gebruiker na een korte training zonder problemen met Joomla! kan werken.

Wat leren wij u over Joomla?

Van ons leert u de volgende aspecten van het Joomla! CMS kennen:

 • Installatie en configuratie
 • Ontwikkeling en ontwerp van de sitestructuur
 • Invoeren van inhoud in Joomla! (onderhoud van de website)
 • Realisatie van de navigatiestructuur
 • Ontwerpen van de layout voor Joomla! Dit wordt ook wel Template Design genoemd.
 • Uitbreiden van Joomla! door toevoegen van extra functionaliteit (bijvoorbeeld een webwinkel)

 

Wat kunt u straks als Joomla! webdesigner?

Na afloop van deze cursus kunt u:

 • Joomla! installeren en configureren.
 • Een inhoudelijke structuur van Sections, Categories en Articles uitwerken.
 • Een navigatiestructuur uitwerken.
 • Een eigen layout / Joomla! template ontwerpen en ontwikkelen.
 • Joomla! uitbreiden d.m.v. een variatie aan uitbreidingen.

Duur van de opleiding

U volgt deze opleiding gedurende 6 dagen (12 dagdelen). Per week is 1 dag (2 dagdelen) ingepland. Wij houden in onze planning rekening met de in de regio geldende schoolvakanties.

 

Inschrijvingsformulier

Vul svp een bedrijfsnaam in
Kies aub een aanspreekvorm
Vul uw voornaam in
Vul uw achternaam in
Vul aub uw adres in
Vul aub uw postcode in
Vul aub uw woonplaats in
Vul aub uw telefoonnummer in
Vul aub uw mobiele telefoonnummer in
Vul aub uw emailadres in

Ongeldige invoer
Vul aub uw vragen en/of opmerkingen in
Vul aub in welke startdatum uw voorkeur heeft.
Ongeldige invoer